Italienii țin la sol cursele companiei româneşti Carpatair, după o aterizare ratată cu 16 răniți

de:
03 feb. 2013
0 Afișari
Italienii țin la sol cursele companiei româneşti Carpatair, după o aterizare ratată cu 16 răniți

Un avion aparţinând companiei româneşti Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea şi a ieşit de pe pistă, pe Aeroportul Roma-Fiumicino, 4 persoane fiind rănite şi spitalizate, informează Realitatea.net.

Avionul, de tip ATR 72, care poartă culorile Alitalia şi decolase de la Pisa (nord) la ora 18.15 GMT (20.15, ora României) având la bord 46 de pasageri şi patru membri ai echipajului, se află pe iarbă şi este uşor înclinat pe o parte, cu trenul de aterizare rupt, au anunţat pompierii şi autorităţile portuare.

Cea mai grav rănită dintre cele trei persoane spitalizate este o membră a echipajului român, în vârstă de 30 de ani, care a suferit traumatisme la nivelul coloanei vertebrale, fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol, potrivit presei. Altă persoană rănită grav acuza probleme la nivelul bazinului.

Pe baza primelor rezultate ale anchetei, cele două ipoteze privilegiate sunt condiţiile meteorologice nefavorabile – rafale puternice de vânt şi ploaia – care au îngreunat aterizarea sau o eroare de pilotare.

Urmare a incidentului, Alitalia, comopania națională de transport aerian din Italia, a suspendat toate cursele aeriene operate de Carpatair, evocând „dificultăţi la atrizare din cauza unor rafale puternice de vânt care au provocat ieşirea de pe pistă”.

Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Carpatair şi Alitalia este foarte controversat, în ultimele luni, în urma mai multor incidente.

La 22 ianuarie, un avion al companiei, care asigura o legătură Roma-Ancona, a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă la Ancona, imediat după decolare. La 5 ianuarie, un avion care a decolat de la Ancona s-a întors din drum, din cauza unor probleme de presurizare care i-a obligat pe pasageri să utilizeze măştile de oxigen.

La 10 ianuarie, compania a negat, într-un comunicat, o lipsă de fiabilitate, denunţând o „campanie de presă” alimentată de către „sindicatele italiene ale piloţilor”, nemulţumiţi de parteneriatul cu Alitalia.

Carpatair efectua zboruri pe liniile Ancona-Roma şi Pisa-Roma și Roma-Bolonia.

Cookies