Programul de reabilitare a şcolilor din Capitală se încheie în martie 2012

de:
04 aug. 2011
0 Afișari
Programul de reabilitare a şcolilor din Capitală se încheie în martie 2012

„Am finalizat, total sau parţial, 73 de şcoli, iar până la 12 septembrie, la începutul anului şcolar, vom mai termina opt. Am certitudinea că în martie 2012 vom termina acest program „, a precizat primarul Sorin Oprescu.

Deocamdată se înregistrează întârzieri la 11 şcoli, mai exact cele care au fost licitate la pachet în 2006 şi la care organismul european antifraudă OLAF a găsit suspiciuni de viciere a licitaţiei. Primăria Capitalei a reluat licitaţiile pentru cele 11 şcoli, iar procesul de atribuire a contractelor este în curs de desfăşurare. Două dintre cele 102 şcoli, respectiv Şcoala generală nr. 10 şi Şcoala generală nr. 47, nu vor mai putea fi reabilitate în cadrul acestui program. Cele două şcoli sunt în litigii în justiţie, iar BEI nu va mai prelungi termenele de finanţare.

Toate şcolile reabilitate vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, iar în viitor municipalitatea intenţionează să realizeze un centru de monitorizare a şcolilor prin conectarea lor la dispeceratele poliţiei şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Programul de reabilitare a infrastructurii educaţionale din Capitală a fost finanţat cu 112,2 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii şi cu 141 milioane de euro de la bugetul local. În cadrul programului au fost construite sau modernizate 36 de săli de sport, peste 350 de laboratoare de informatică, chimie, biologie, fizică, dar şi 90 de cabinte medicale şi 34 de cabinete stomatologice.

Cookies