Toate blocurile din Pantelimon vor fi reabilitate termic, anunță Primăria orașului. Lucrările pentru ultimele șase clădiri, scoase la licitație

20 feb. 2023
1460 Afișari
Toate blocurile din Pantelimon vor fi reabilitate termic, anunță Primăria orașului. Lucrările pentru ultimele șase clădiri, scoase la licitație
Toate blocurile din Pantelimon vor fi reabilitate termic, anunță Primăria orașului. Lucrările pentru ultimele șase clădiri, scoase la licitație. Sursa foto: Facebook/ Primăria Orașului Pantelimon

Primăria orașului Pantelimon a anunțat că toate blocurile din oraș vor fi reabilitate termic.

În prezent, mai sunt necesare lucrări la 6 blocuri nereabilitate termic. Locurile au fost scoase la licitație, urmând să fie modernizate și reabilitate:

În prezent, ultimele 6 blocuri care nu au fost încă reabilitate sunt în procedura de licitație.

Primăria Pantelimon nu este obligată să reabiliteze termic blocurile

Deși nici primăria și nici consiliul general nu sunt obligați să efectueze lucrările de reabilitare și modernizare, totuși o fac.

Primăria Pantelimon a anunțat pe pagina lor de Facebook că este important ca eficiența energetică a clădirilor să crească și ca locatarii să aibă o temperatură confortabilă în apartamente:

Deși Primăria nu are nicio obligație legală de a efectua aceste lucrări, atât primarul cât și Consiliul Local consideră că este important să crească eficiența energetică a clădirilor.
Prin aceste investiții, se va asigura o temperatură confortabilă în apartamente(…)

În plus, lucrările de modernizare vor aduce și un beneficiu economic: cheltuielile cu încălzirea vor fi semnificativ reduse.

În curând, toate blocurile din orașul Pantelimon vor fi reabilitate termic. Se pare totuși că în orașul Pantelimon există și alte probleme care ar trebui rezolvate, conform comentariilor de la postarea primăriei:

  • „ Există străzi care nu sunt asfaltate, pe motiv că sunt proprietate privată și trebuiesc cedate către primărie. Care este diferența în aceste situații și reabilitarea unor blocuri care sunt proprietăți private? Care este metodologia prin care primăria reușește aceste investiții pentru blocuri private și de ce nu poate fii aplicată și în situația străzilor neasfaltate?”
  • „Cu tot respectul, concetrați-vă mai mult pe noroaiele de pe strazi și iluminatul public. Sunt principala problemă, poate nu aveți buget pentru asfalt pe toate străzile, însă măcar o piatră amărâtă.”

Despre orașul Pantelimon

Orașul Pantelimon este situat în județul Ilfov, în vecinătatea Bucureștiului. Localitatea s-a format în secolul al XVII-lea și a fost numită de către primii locuitori „Fântâna Babei Ana”.

Ulterior, a devenit sat și și-a tot schimbat denumirile: din „Fântâna Babei Ana” a devenit „Obilești”, după ”Florești”.

Domnitorul Grigore al II-lea Ghica a construit în aproprierea satului o mănăstire cu spital, pentru tratarea și îngrijirea oamenilor bolnavi, această clădire existând și în ziua de astăzi pe insula Lacului Pantelimon, conform Primăriei Pantelimon.

Datorită distanței mici dintre comună Pantelimon și București, aceasta s-a extins, devenind oraș.

De aici și denumirea de orașul „Pantelimon”.

Conform unor statistici de pe pagina Primăriei Pantelimon, populația totală a orașului este de 28.400 de locuitori.

Câteva dintre obiectivele turistice ale Pantelimonului:

  • Mănăstirea Cernica
  • Ferma Animalelor
  • Pădurea Cernica
  • Lacul Pantelimon
  • Salina Pantelimon

Te-ar putea interesa și:

Cookies