Toamna dă semne de nerabdare în București. ANM a emis prognoză specială pentru Capitală și cod galben de vânt vijelios pentru 6 județe

04 sept. 2023
3252 afișări
Toamna dă semne de nerabdare în București. ANM a emis prognoză specială pentru Capitală și cod galben de vânt vijelios pentru 6 județe
Toamna dă semne de nerabdare în București. ANM a emis prognoză specială pentru Capitală și cod galben de vânt vijelios pentru 6 județe. Imagine simbol: Pexels

Toamna ar cam vrea să se instaleze în București, iar acest lucru îl putem vedea și din informațiile transmise de ANM, într-o prognoză specială pentru Capitală. Aceasta este valabilă de luni seară și până marți la ora 10:00.

Totodată, meteorologii au emis și o atenționare meteo de tip cod galben de vânt puternic pentru 6 județe din țară.

ANM a emis prognoză specială pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 4 septembrie 2023, ora 21:00 – 5 septembrie 2023, ora 10:00.

Astfel, cerul din București va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări, ce vor atinge viteze în general de 40-45 km/h.

Temperatura minimă va fi de 14-16 grade Celsius.

Luni, 4 septembrie 2023, temperatura maximă din București va fi de 25 grade Celsius.

Cod galben de vânt puternic în 6 județe din România

Meteorologii au emis o atenționare de tip cod galben de vânt puternic pentru 6 județe din țară, valabil în intervalul 4 septembrie, ora 21:00 – 5 septembrie, ora 10:00.

Fenomenele vizate: intensificări ale vântului.

În intervalul menționat mai sus, în partea de nord-est a Munteniei, în sud-vestul Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului. Rafalele vor înregistra viteze de 55 – 65 km/h.

Notă: intensificări ale vântului vor fi pe parcursul zilei de luni, local și temporar în vestul și sud-estul teritoriului și izolat în rest, cu viteze în general de 40…50 km/h. Marți, vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul țării, transmite ANM.

Județele vizate de codul galben de vânt puternic: Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Constanța și Tulcea.

Sursa foto: captură ecran/ ANM
Sursa foto: captură ecran/ ANM

Luni, 4 septembrie 2023, temperaturile maxime din România se vor încadra între 18 și 29 grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 9 și 21 de grade Celsius.

Vremea la munte, 4 septembrie:

  • Ceahlău: 11 grade Celsius;
  • Păltiniș: 18 grade Celsius;
  • Poiana Brașov: 18 grade Celsius;
  • Predeal: 19 grade Celsius;
  • Rânca: 15 grade Celsius;
  • Semenic: 15 grade Celsius;
  • Sinaia: 17 grade Celsius;
  • Stâna de Vale: 17 grade Celsius;
  • Straja: 16 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și: FOTO | Am văzut apusul de pe Arcul de Triumf și merită să-l vezi și tu, fiindcă e minunat. Poți vizita gratuit monumentul din București până la sfârșit de octombrie

Cookies