Toamna asta e tot vară! Avem vreme de plajă până-n octombrie, după cum promite prognoza meteo pe septembrie

29 aug. 2023
475 afișări
Toamna asta e tot vară! Avem vreme de plajă până-n octombrie, după cum promite prognoza meteo pe septembrie
Toamna asta e tot vară! Avem vreme de plajă până-n octombrie, după cum promite prognoza meteo pe septembrie | Sursa foto: Unsplash

Anul ăsta, toamna va începe o lună mai târziu, după cum arată prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

ANM anunță că, în luna septembrie, temperaturile vor fi peste mediile obișnuite ale acestei perioade a anului. Vor fi, practic, zile ca de vară.

Va ploua destul de mult  în țară, dar fi cald și foarte cald  în săptămânile ce vin/

Toamna asta-i ca o vară – prognoza meteo pe săptămâni, în septembrie

În săptămâna 28 august – 4 septembrie, va fi mai cald decât de obicei în această perioadă în toată țara, dar mai cu seamă în nord-est, anunță Agenția Națională de Meteorologie, citată de A3-CNN:

(Se va înregistra) o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice.Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și local în cele vestice, centrale, sudice și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 4 – 11 septembrie

Și în cea de-a doua săptămână din prima lună de toamnă va fi tot vară prelungită:

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 – 18 septembrie

ANM anunță că, în această perioadă, va fi deosebit de cald în est și sud-est:

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cum se anunță vremea în săptămâna 18 – 25 septembrie

Nici spre final de lună nu va fi chiar vreme de toamnă. Potrivit meteorologilor, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

 

 

Cookies