Toaletele din Sectorul 3 al Capitalei au fost vandalizate. De ce nu poate interveni, de fapt, Poliția Locală

05 mai 2022
3780 Afișari
Toaletele din Sectorul 3 al Capitalei au fost vandalizate. De ce nu poate interveni, de fapt, Poliția Locală
Toaletele din Sectorul 3 al Capitalei au fost vandalizate. De ce nu poate interveni, de fapt, Poliția Locală. Sursa foto: Facebook/ Parcul IOR

Toaletele construite în parcurile din Sectorul 3 al Capitalei au fost vandalizate și arată ca după bombardament. Sunt graffiti pe pereți, pe uși, vasele de toaletă sunt distruse, este mizerie cât cuprinde – practic, un focar de infecție. Dar cu toate acestea, Poliția Locală Sector 3 nu poate interveni.

Toaletele din Sectorul 3 al Capitalei au fost vandalizate

Dacă se întâmplă să ne treacă vreo nevoie, să ne amintim că nu avem cum să mergem la aceste toalete construite în Sectorul 3 al Capitalei (ne ținem până facem pietre la rinichi), până când vor fi redeschise publicului. Cum au ajuns în această stare deplorabilă?

Toaletele au ajuns să arate așa din cauza unor acte de vandalism, dar și din lipsa educației civice ce vine din partea unor oameni care sunt certați cu legea și certați cu bunul simț.

Astfel, într-un timp relativ scurt, aproape toate toaletele care au fost construite în parcurile din Sectorul 3 au fost vandalizate, potrivit informațiilor relatate pe pagina de Facebook – Parcul IOR.

Toaletele construite în Sectorul 3 arată groaznic. Sursa foto: Facebook/ Parcul IOR
Toaletele construite în Sectorul 3 arată groaznic. Sursa foto: Facebook/ Parcul IOR

De ce nu poate interveni, de fapt, Poliția Locală

Potrivit legislației, în interiorul toaletelor nu se pot amplasa camere de supraveghere, iar Poliția Locală Sector 3 nu poate interveni pentru prevenirea acestor acte care se pot repeta oricând.

Primăria Sectorului 3 anunță într-o postare pe pagina de Facebook că mai multe echipe au fost mobilizate și au început un amplu proces de reparație/înlocuire a obiectelor sanitare, dar și igienizarea spațiului interior.

Astfel, în acest context, redeschiderea toaletelor pentru cetățeni va fi amânată. Pentru prevenirea pietrelor la rinichi, publicul poate să folosească toaletele ecologice care sunt amplasate și întreținute în parcuri de Primăria Municipiului București.

În 2021, Primăria Capitalei a decis să reducă considerabil numărul toaletelor publice din oraș. Astfel, din aproximativ 500 au mai rămas 128 de toalete publice în București: 110 din plastic și 18 automate – racordate la la rețelele de canalizare și electricitate. Nicușor Dan a pasat această problemă la primăriile de sector, din cauza unor probleme financiare ale PMB.

Cookies