ARHIVA B365

Toader, Ivanovici şi Costea- nominalizate pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a UE

 Cele trei nominalizari urmeaza sa fie trimise Guvernului, care va decide cine va reprezenta Romania la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, informează Hotnews.ro.

„In urma derularii probei interviului, candidatii situati pe primele trei locuri, in ordinea punctajelor obtinute, sunt: Camelia Toader, Laura Mihaela Ivanovici si Claudia-Ana Costea (Moarcas). Nominalizarile vor fi transmise Guvernului pentru finalizarea procedurii de desemnare a candidatului Romaniei pentru functia de judecator CJUE, in conformitate cu articolele 6 si 7 din Procedura de selectie”, potrivit Ministerului Justitiei.

Camelia Toader a fost judecator la ICCJ si din 2006 este judecator detasat la CJUE, Laura Mihaela Ivanovici este judecator al Curtii de Apel Bucuresti, iar Ana-Claudia Costea (Moarcas) este profesor universitar, ea ocupand in trecut functiile de adjunct al Avocatului Poporului, secretar general adjunct in cadrul Ministerului Afacerilor Externe si director general al Departamentului de afaceri juridice in MAE.

Ministerul Justitiei a lansat pe 21 ianuarie procedura de selectie pentru desemnarea candidatului Romaniei la functia de judecator al Curtii de Justitie a Uniunii Europene. 

In urma verificarii dosarelor de candidatura depuse pana la 23 februarie, membrii Comisiei de selectie din Ministerul Justitiei au admis pentru interviu 11 candidati: Gheorghe Buta, Valeriu Ciuca, Ruxandra Costache, Claudia-Ana Costea (Moarcas), Mircea Criste, Constantin-Virgil Ivan-Cucu, Laura Mihaela Ivanovici, Octavia-Matei Spineanu, Dragos Constantin Tarsia, Camelia Toader si Augustin Zegrean.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button