TNB. Expoziție cu bunuri restaurate din patrimoniul Teatrului

07 dec. 2020
24 Afișari
TNB. Expoziție cu bunuri restaurate din patrimoniul Teatrului

Marți, 8 decembrie 2020, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”.

Proiectul „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București” are ca scop aducerea în fața publicului a 38 de bunuri mobile restaurate din patrimoniul Muzeului TNB, dar și îmbunătățirea managementului patrimoniului cultural și îmbunătățirea antreprenoriatului cultural în România.

Teatrul Național „I. L. Caragiale“ din București este, în România, singura instituție publică de spectacole ce deține în patrimoniu colecții impresionante de bunuri culturale care reflectă evoluția istorică a dramaturgiei și artei scenice românești.

În colecția Muzeului TNB există 227 de lucrări de pictură, 213 sculpturi, 500 lucrări de grafică, 157 de costume și accesorii, 390 de decorații și medalii, 150 obiecte personale ale actorilor, iar în depozitele muzeului se află numeroase afișe, fotografii și tipărituri care vor intra in fondul Bibliotecii Teatrului Național.

În urma reconstrucției și reamenajării sediului Teatrului Național, Muzeului TNB i-a fost dedicat un spațiu de 650 de metri pătrați, în care spectatorii și vizitatorii au acces chiar de la intrarea principală a teatrului, din foaierul Sălii Mari.

Finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, proiectul reprezintă un sprijin salutar pentru redeschiderea Muzeului către publicul larg.

Sursă foto: Facebook/ Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului TNB

Cookies