SMART CITY

TITULARIZARE 2013: Când se afișează primele rezultate

La proba scrisă pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul preuniversitar, desfăşurată luni în 97 de centre, s-au prezentat 32.374 de candidaţi (88,48 la sută) dintr-un total de 36.587 de candidaţi care au obţinut dreptul de a participa.

Dintre cei prezenţi, 53 au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă (cei mai mulţi din judeţele Mehedinţi – 8 şi Constanţa – 5), iar 7,6 la sută dintre ei s-au retras din motive personale sau medicale. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2013 – 2014, conform Mediafax.

Lucrările scrise vor fi evaluate de comisii specializate organizate, pe discipline, la nivel naţional, în 11 centre de evaluare. Primele rezultate vor fi afişate luni în fiecare centru de examen. Contestaţiile se înregistrează în perioada 5 – 6 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august.

Repartizarea candidaţilor pe posturile disponibile, pe perioadă nedeterminată, va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 şi 12 august. Pe 14 august, se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.

La nivel naţional, au fost scoase la concurs, în sesiunea 2013, 6.074 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button