ȘTIRI

Ion Ţiriac vinde participaţia de 45% din UniCredit Ţiriac Bank către grupul italian- surse

Aceasta ar fi cea mai mare tranzacţie din sistemul bancar românesc după criză, informează Mediafax.ro.

Ion Ţiriac deţine acţiuni la UniCredit Ţiriac Bank prin intermediul companiilor Redrum International Investments B.V. – 24,8310361% din capitalul social şi Vesanio Trading Limited – 20,2286933% din capitalul social.

Publicaţia italiană Messaggero scrie că grupul italian a ajuns la un acord de principiu cu Ion Ţiriac, urmând ca semnarea să aibă loc într-o săptămână, iar perfectarea tranzacţiei să aibă loc până la Crăciun.

Potrivit Messaggero, citat de Reuters, pentru participaţia deţinută de Ion Ţiriac, UniCredit va plăti 700 milioane de euro, parţial în numerar.

Contactat, omul de afaceri Ion Ţiriac nu a dorit să comenteze aceste informaţii. De asemenea, Andrea Morawski, de la UniCredit Media Relations, din Italia, a declarat: „Nu avem de comemtat pe acest subiect, având în vedere că nu obişnuim să comentăm zvonuri de presă sau din piaţă”.

Ţiriac putea să exercite anual opţiunea de exit convenită cu UniCredit, atunci când grupul italian a preluat operaţiunile Bank Austria, care deţinea HVB Romania SA.

UniCredit Ţiriac Bank a apărut prin fuziunea UniCredit România, HVB Bank România şi Banca Ţiriac, proces care s-a finalizat în 2007.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button