ARHIVA B365

Țiriac, cel mai bogat fost sportiv din lume. Averea sa, de 2 ori mai mare decât a lui Michael Jordan

Ion Tiriac a castigat 294 de meciuri de dublu , inclusiv 22 de titluri , si 167 de partide la simplu , el detinand in prezent turneele de la Madrid (Mutua Madrilena Madrid Open ) si Bucuresti (BRD Nastase Tiriac Trophy), potrivit Mediafax.

Potrivit worldrecordacademy.com, ca jucator profesionist, Tiriac nu a castigat mai mult de cateva milioane de dolari, insa, la doi ani de la caderea Zidului Berlinului, averea sa ajunsese la 100 de milioane de dolari.

Pana in anul 2000 , aceasta ajunsese la 500 de milioane de dolari, in 2005, la 900 de milioane de dolari , iar, in 2007, el ajungea pe locul 840 in topul miliardarilor lumii, cu o avere personala de un miliard de dolari. El a fost primul miliardar din Romania si cel mai bogat fost sportiv din lume.

Conform Celebrity NetWorth, Ion Tiriac are o avere de doua ori mai mare decat a fostului baschetbalist Michael Jordan.

Pe langa cele 22 de turnee castigate la dublu , Tiriac a disputat doua finale de Cupa Davis si a obtinut medaliile de aur la simplu si la dublu la Jocurile mondiale de vara de la Budapesta, din 1965.

Dupa ce s-a retras din activitatea sportiva, in 1980, Tiriac a devenit antrenorul lui Ilie Nastase, apoi i-a manageriat pe Mary Joe Fernandez, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf si Goran Ivanisevic.

Intre 1984 si 1993, Ion Tiriac a fost managerul germanului Boris Becker , care a ajuns pe locul intai mondial in 1991.

In 1990, a infiintat turneul „Madrid Open”, care, de atunci, a crescut constant, devenind una dintre cele mai mari competitii de tenis din lume. Obiectivul sau este acela de a aduce turneul la nivelul celor de Grand Slam.

In anul 2013, Ion Tiriac a fost ales in International Tennis Hall of Fame.

Ion Tiriac detine „Tiriac Holdings”, avand afaceri, printre altele, in zona de retail, de vanzare a automobilelor, o linie aeriana si o companie de asigurari.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button