Haos în Berceni: şoferi prinşi în viscol, TIR răsturnat, copaci dărâmaţi de viscol, acoperiş luat de vânt

de:
26 ian. 2012
0 Afișari
Haos în Berceni: şoferi prinşi în viscol, TIR răsturnat, copaci dărâmaţi de viscol, acoperiş luat de vânt

Toate efectivele responsabile cu deszăpezirea şi situaţiile de urgenţă din cadrul Primăriei Sectorului 4 se află la faţa locului, pentru a-i sprijini pe cei prinşi de viscol în zona respectivă.

Din cauza condiţiilor meteo severe, cele 2 utilaje ale REBU care lucrau la degajarea căii rutiere s-au înzăpezit, iar, în condiţiile prelungirii codului portocaliu, Primarul Cristian Popescu – Piedone a solicitat sprijinul unităţii militare situate pe şos. Olteniţei. Astfel, echipele Primăriei Sectorului 4 vor fi sprijinite de autovehicule 6X6 ale unităţii militare, dar şi de un utilaj 8X8, pus la dispoziţie de RATB, care să îi poată prelua pe oamenii blocaţi în maşini în zona Prelungirea Berceni.

În acest moment, sunt afectate 17 autoturisme, 4 tiruri, 2 camioane şi o macara; unii dintre ocupanţii autoturismelor şi-au părăsit maşinile, care sunt în prezent în grija Poliţiei Locale Sector 4.

Alţi cetăţeni nu doresc să părăsescă zona, cu toate că riscă să rămână fără combustibil. De aceea, primarul Cristian Popescu – Piedone i-a sfătuit să se deplaseze, escortaţi de efectivele de intervenţie ale Poliţiei Locale Sector 4, către adăpostul amenajat de Primăria Sectorului 4 în incinta sălii de sport a Liceului „Miron Nicolescu” (bd. Metalurgiei nr. 89). De asemenea, lângă liceu este cantina Universităţii Spiru Haret, unde celor care decid să se adăpostească de viscol le va fi servită o masă caldă. Costurile vor fi suportate de Primăria Sectorului 4, din fondurile destinate situaţiilor de urgenţă; celor care vor decide să rămână în maşini, Primăria Sectorului 4 le va pune la dispoziţie combustibil, ceai cald, cafea şi alimente.

„Adresez un apel, către cei care sunt în acest moment blocaţi în zona Prelungirea Berceni şi se tem să-şi părăsească maşinile! Poliţia Locală Sector 4 va monitoriza permanent zona, urmând să asigure paza maşinilor şi bunurilor din interiorul acestora! I-am desemnat direct responsabili! De asemenea, mai fac un apel către locuitorii Sectorului 4, ca, până la încetarea viscolului, să nu îşi folosească maşinile personale, pentru că riscă să rămână înzăpeziţi. Îi asigur că în cel mult 24 de ore de la încetarea viscolului, în Sectorul 4 se va circula în condiţii normale”, a declarat Piedone.
Până la orele 12.00, situaţia raportată de Comandamentul de Iarnă Sector 4 este următoarea:
– în 58 de locaţii au căzut 64 de arbori, au fost avariate 5 autorurisme, care erau parcate pe şos. Giurgiului, str. Cuţitul de Argint, str. Voila, şos. Giurgiului.

– Deşi, toate căile de acces către unităţile de învăţământ, precum şi accesul în incinta acestora sunt deblocate, frecvenţa la cursuri este redusă în grădiniţele şi creşele Sectorului 4.
– se lucrează în prezent la degajarea căii de acces şi a curţii Spitalului Marie Curie.

În acest moment, S.C. REBU S.A. acţionează pe toată raza Sectorului 4, cu toate cele 42 de utilaje şi cu toate echipele de lucrători, concomitent, atât pe marile bulevarde, cât şi pe străzile secundare şi aleile dintre blocuri.

Dimineaţă, a fost nevoie de intervenţia poliţiei locale în zona Prelungirea Berceni, unde, din cauza viscolului care a redus semnificativ vizibilitatea, un tir a derapat şi s-a răsturnat pe carosabil. Cu sprijinul Poliţiei Locale Sector 4, al utilajelor şi echipelor de lucrători ai S.C REBU S.A., s-a reuşit degajarea căii rutiere, pe cat posibil, zăpada a fost îndepărtată de pe carosabil, a fost împrăştiat material antiderapant, iar tirul a fost repus în circulaţie;

Pe Calea Șerban Vodă nr. 105, vantul a desprins bucăţi din acoperişul unui imobil de 4 etaje; reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au degajat imediat zona şi, după încetarea viscolului, se vor deplasa din nou la faţa locului, pentu a-i sprijini pe locatarii respectivului imobil în remedierea situaţiei;

67 de copaci au fost culcaţi la pămant de viscolul puternic; din fericire, nu s-au inregistrat accidente sau pagube materiale semnificative; lucrătorii ADP Sector 4 au trecut la ridicarea copacilor căzuţi, pentru degajarea carosabilului, operaţiune necesară desfăşurării în condiţii optime a acţiunilor de deszăpezire.

Cookies