Tipuri de mașini de cusut. Tu de care ai nevoie? (P)

23 ian. 2023
60 Afișari
Tipuri de mașini de cusut. Tu de care ai nevoie? (P)

Mașinile de cusut au devenit instrumente esențiale care ar trebui să fie disponibile în fiecare casă. Și aceasta pentru că a-ți face propriile haine îți poate oferi senzația unei realizări deosebite, ca să nu mai pomenim de rezolvarea simplă și pentru toată familia, a unor retușuri și reparații. În același timp, coaserea poate fi învățată cu ușurință iar cunoașterea noțiunilor de bază ale cusutului poate fi suficientă pentru a utiliza mașina de cusut pentru mici modificări. Cele mai recente modele de mașini de cusut te vor face mai ușor decât crezi să devii o croitoreasă excelentă. Au combinații de caracteristici avansate și sunt ușor de operat. Îți vei permite să realizezi cusături simple și chiar să coși o butonieră. Dar ce mașină ți se potrivește si care sunt tipurile principale de mașini de cusut?

Mașini de cusut mecanice/casnice

Mașinile de cusut mecanice sunt cunoscute sub mai multe denumiri, mașini manuale / mașini de croitorie / mașini de cusut cu benzi de rulare / mașini de cusut casnice în cazul în care setările de bază sunt făcute manual de către utilizator.

Aceste mașini sunt potrivite pentru începătorii care doresc să învețe coaserea din elementele de bază. Sunt mașini de cusut rentabile, cu foarte puține caracteristici și ușor de reparat. Mai mult, nu au nevoie de curent electric și au prețuri accesibile în comparație cu mașinile de cusut computerizate și electronice. Mașinile de cusut manuale vin cu o pedală de picior și o roată laterală din fier, care necesită ceva efort uman pentru a funcționa, și mai au nevoie de ungere continuă pentru a preveni ruginirea și rigiditatea. Practic, acționarea acului de cusut și viteza de coasere sunt ajustate din picior, care se sprijină pe o pedală ce trebuie apăsată înainte și înapoi.

Mașinile de cusut mecanice pot coase orice țesătură, însă au dificultăți la țesăturile groase, cum ar fi denimul și pielea. Ceea ce se reproșează acestor mașini de cusut de către începători este introducerea aței pe ac care trebuie repetată mereu.

Tipul de caroserie al mașinii de cusut depinde de model și de compania de producție. Cea mai mare parte din ele este realizată din corp de aluminiu (mai ales în culoarea neagră). Acest model de mașină de cusut poate fi pe bază de stand sau pe bază de masă.

Mașinile de cusut mecanice din zilele noastre, sunt actionate electric prin intermediul unei pedale electrice prin apăsarea căreia poți porni acul de cusut. Unele dintre cele mai recente mașini de cusut mecanice au fost proiectate cu puține caracteristici avansate și, de asemenea, cu un mic ecran LED pentru a selecta modelul de cusătură. Comparativ, acestea sunt ușor de manevrat, deoarece nu au nevoie de experiența niciunui utilizator în ceea ce privește cusutul. Sunt excelente pentru începători și pentru croitorie în scop casnic. Sunt eficiente pentru cusături simple și nu pot fi utilizate pentru alte scopuri decorative cum ar fi broderie, etc.

Mașini electronice de cusut

Următorul nivel al unei mașini de cusut este mașina de cusut electronică. Aceste mașini de cusut au mai multe caracteristici decât o mașină de cusut mecanică și sunt combinația dintre aceasta și mașina de cusut computerizată. Sunt mașini de cusut care pot fi folosite fără efort și de profesioniști în ale cusutului. Au caracteristici avansate, braț liber, greutate redusă, dimensiuni compacte și, de asemenea, unele modele au un ecran LCD pentru a alege modelele în consecință.

Intrând în detalii, mașinile de cusut electronice sunt apreciate pentru calitatea cusăturii, minim 15 capacitate de cusături încorporată, brodare, tivire, cusătură oarbă, cusătură buton-gaură, fixare cu fermoar tivire, treaptă de mers înapoi, cusătură stretch, matlasare, un cadran de tensiune pentru a regla lungimea de cusătură, bobină auto tripping, tăietor automat de fire, ac dublu, lungime și lățime reglabilă a acului, picior presor reglabil, poziționare reglabilă a acului, opțiune de atașare pentru alte caracteristici.

Totodată aceste mașini de cusut sunt scumpe în comparație cu mașinile mecanice de cusut, iar întreținerea lor este, de asemenea.

Persoanele care nu cos în mod regulat sau nu au nevoie de toate caracteristicile se pot orienta mai bine spre o mașină de cusut mecanică. Mașinile electronice de cusut sunt o alegere bună pentru profesioniști / croitori cu experiență.

Mașini de cusut computerizate

Mașinile de cusut computerizate sunt mașini de cusut de înaltă tehnologie care pot fi conectate la Internet, computer sau pot folosi porturi-uri USB pentru unități flash. Este mașina pe care o visează orice croitor. Sunt cele mai scumpe și mai avansate mașini de cusut și permit salvarea setărilor de cusut.

În plus există și funcția automată de introducere a aței pe ac. Poate descărca, în afara modelelor proprii, orice modele de pe Internet.

Aceste mașini de cusut sunt utilizate în cea mai mare parte în scopuri industriale, țesăturile la scară largă fiind realizate în foarte puțin timp. Sunt potrivite pentru industriile textile mici în care sunt realizate articole de îmbrăcăminte și, de asemenea, pentru persoanele calificate care cos în mod regulat și care folosesc în proiectele lor modele diverse și multiple tehnici de cusut.

Sunt mașini de cusut care au nevoie de un tehnician, în general, compania de fabricație a acestor mașini oferă ghidul complet / DVD-ul de instruire sau tutorial despre caracteristicile și modul de utilizare. Problemele tehnice precum problemele de conectivitate, încărcarea datelor și erorile nu pot fi corectate cu ușurință.

Mașini de cusut pentru broderie

Mașinile de brodat sunt destinate pentru proiectarea diferitelor modele de broderie pentru proiecte interne și bricolaj. Cea mai mare parte dintre mașinile de cusut electronice pot fi utilizate pentru brodare prin atașarea unui picior presor pentru brodat la mașină.

Începătorii pot alege mai bine o mașină care coase în zig-zag pentru brodarea de bază, în timp ce profesioniștii vor alege modelul de mașină de cusut electronic, care are caracteristică de brodat cu modele diverse. Brodarea nu este ușoară pentru începători, cu excepția cazului în care aceștia sunt familiarizați cu elementele de bază simple de cusut. La cerere, aceste mașini pot fi, de asemenea, utilizate pentru coaserea de bază cu numeroase opțiuni, precum și pot permite cusături decorative.

Cu toate funcționalitățile, aceste mașini sunt scumpe în comparație cu orice mașini de cusut mecanice sau electrice, dar sunt foarte versatile în funcționare. Multe tipuri de mașini de brodat computerizate sunt disponibile în scop industrial

Mașină de cusut Overlocker sau Serger

Mașinile de cusut Overlock cunoscute sub numele de Serger sunt folosite pentru a supra-închide țesăturile. Mai simplu, aceste mașini de cusut sunt pentru îmbinarea sau coaserea marginilor țesăturii împreună și sunt folosite de profesioniști sau croitori, în general, pentru a da aspectul de finisare profesională de neconfundat pentru articolele de îmbrăcăminte.

Această mașină folosește mai multe ace și fire pentru a crea cusături suprapuse care blochează marginea articolelor de îmbrăcăminte în loc și le împiedică să se destrame. Cu fiecare cusătură, mașina parcurge mai mulți pași de lucru: coase laolaltă bucăți de material, taie și în același timp surfilează marginile. Unele mașini chiar și tivesc automat. Cusăturile mașinii de surfilat sunt deosebit de rezistente și flexibile. Datorită transportului uniform de material, aceste mașini pot prelucra fără efort materiale transparente, ușoare sau chiar materiale care se pot întinde

Diferența dintre tipurile de mașini este legată de echipare, în funcție de tip și marcă, acestea fiind disponibile cu până la 5 fire și un număr diferit de tipuri de cusături (cusătură de surfilat, de siguranță, de feston, de acoperire, flatlock…).

În general, aceste mașini de cusut sunt utilizate în industria textilă sau de îmbrăcăminte, sunt foarte rapide și economisesc timpul.

Cookies