Varietatea implanturilor oferă acum posibilitatea tuturor pacienților să beneficieze de reabilitarea danturii. Dacă în alte timpuri, cazurile complexe nu dispuneau de prea multe soluții, intervențiile fiind cu risc, în prezent, rata de succes a tratamentului cu implanturi dentare este de peste 95%. Recenziile pozitive ale pacienților stau mărturie rezultatelor spectaculoase obținute în urma acestui tip de tratament, precum și profesionalismului arătat de medicii implantologi.
Tehnica de ultimă generație din acest domeniu și materialele inovative fac posibilă restaurarea dentară chiar și atunci când pacienții nu mai au niciun dinte sau au pierdut o mare parte din dantură. La ora actuală, implanturile reprezintă cea mai potrivită variantă de înlocuire a dinților lipsă. Cu ajutorul acestora, se redau funcționalitatea și estetica dinților naturali, într-o manieră personalizată, în funcție de nevoile fiecărui pacient.
Cazuistica este, de asemenea, foarte diversificată, la cabinet prezentându-se pacienți cu situații medicale din cele mai provocatoare pentru echipa de specialiști. Pentru a putea interveni cu soluții optime în fiecare caz, este nevoie de implanturi dentare care să răspundă diferitelor grade de degradare de la nivelul danturii. Astfel, probleme, cum ar fi: cantitatea de os insuficientă, poziția dinților vecini, numărul mare al dinților lipsă și afecțiunile gingiilor pot fi contracarate prin apelarea la implanturile corespunzătoare, create special pentru cazurile speciale.
Medicul chirurg are nevoie de o gamă de implanturi cu dimensiuni și forme diferite din care să aibă posibilitatea să aleagă cele mai potrivite și eficiente materiale pentru situația fiecărui pacient. Dacă și tu ai nevoie de tratamentul cu implanturi, programează o consultație la medicul implantolog și află care se potrivește cazului tău. Iată principalele tipuri de implanturi la care poți apela!
Aceste implanturi se utilizează în spații înguste sau ca implanturi provizorii. Caracteristica principală constă în dimensiunile reduse, fiind foarte subțiri, cu grosimi între 1.8-3 mm. Se utilizează pentru a ajuta la stabilizarea protezelor mobile sau la fixarea lucrărilor provizorii.
2. Implanturi dentare clasice
Cele mai solicitate și utilizate sunt implanturile clasice. Au dimensiuni mai mari, în jur de 3-5 mm grosime și 15 mm înălțime, și sunt potrivite pentru înlocuirea unui singur dinte lipsă, a mai multora sau a tuturor dinților lipsă. De asemenea, se recomandă pentru susținerea lucrărilor protetice fixe, obținându-se rezultate excelente.
3. Implanturi de tip Fast and Fixed
Din categoria implanturilor inovative, fac parte și cele Fast and Fixed. Tratamentul folosește un număr mai mic de implanturi în comparație cu tratamentul clasic, prețul este cu 50% mai mic decât acesta, iar întreaga intervenție are loc într-o singură zi. Inserarea implanturilor se face în zone anatomice cu os dur și în poziții ce pot susține o lucrare fixă cu ajutorul unui număr redus de implanturi, respectiv 6 în maxilar și 4 în madibulă. Tehnica adoptată face posibilă atașarea lucrării fixe provizorii imediat.
4. Implanturi dentare zigomatice
Implanturile zigomatice se recomandă în cazurile cele mai complexe, atunci când osul maxilar a suferit o resorbție severă, iar volumul acestuia nu poate fi refăcut prin procedurile de adiție osoasă. Locul de inserție este în oasele pomeților – oasele zigomatice, deasupra osului maxilar. Fiind implanturi de adâncime, au cele mai mari dimensiuni și se folosesc doar în cazurile speciale în care cantitatea de os alveolar nu este suficientă pentru susținerea unei lucrări fixe.
Apelează la tratamentul cu implanturi dentare corespunzător situației tale medicale și restaurează întreaga dantură.