SMART CITY

Tiparniţă de bani falşi descoperită în Bucureşti. VIDEO

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au  destructurat un grup infracţional organizat, specializat în falsificarea de monedă naţională, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de monedă.

În fapt, se reţine că, începând cu luna decembrie 2011, membrii grupării, având vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, sub coordonarea liderului Botă Mircea Ioan, au obţinut beneficii financiare substanţiale din falsificarea si punerea în circulaţie pe teritoriul României de bancnote contrafăcute, din cupiura de 10 lei.

În cauză au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, ocazie cu care, la trei dintre locaţiile vizate, au fost identificate şi ridicate aparatura şi utilajele  profesionale de tiparit, utilizate pentru contrafacerea bancnotelor.

Învinuiţii utilizau aparatura profesională de tipărit, prin metoda serigrafierii, contrafacerea fiind efectuată pe suport de plastic, cu materie primă de calitate, ceea ce conferea bancnotelor realizate  un înalt grad de autenticitate.

Membrii grupării au plasat bancnotele contrafăcute în principal pe raza municipiului Bucureşti, cu ocazia achiziţionării de diverse produse, prin inducerea în eroare a comercianţilor.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au retras din circulatie un număr de 4.000 de bancnote contrafăcute.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse în vederea audierii 7 persoane, faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   D.C.C.O. şi DIC şi cu sprijinul  jandarmilor din cadrul Brigăzii Vlad Țepeş.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button