Tinerii sub 35 de ani din Sectorul 1 primesc locuințe cu chirie de la Primărie. Care sunt pașii de urmat pentru a sta la Victoriei cu 435 de lei

21 oct. 2021
1604 Afișari
Tinerii sub 35 de ani din Sectorul 1 primesc locuințe cu chirie de la Primărie. Care sunt pașii de urmat pentru a sta la Victoriei cu 435 de lei
Tinerii sub 35 de ani din Sectorul 1 primesc locuințe cu chirie de la Primărie. Care sunt pașii de urmat

Tinerii sub 35 de ani din Sectorul 1 se pot înscrie să primeaască locuințe cu chirie de la Primărie, asta dacă îndeplinesc mai multe condiții. Care sunt pașii de urmat pentru a sta cu 435 de lei pe lună într-o garsonieră din S1.

Primăria Sectorului 1 oferă garsoniere în chirie pentru tinerii sub 35 de ani din sector care au venituri reduse. Există mai multe condiții impuse pentru a beneficia de o asemenea casă.

Se pot depune dosare de chirie pentru garsonierele Primăriei S1

Adiministrația condusă de Clotilde Armand a anunțat că tinerii din Sectorul 1 îşi pot depune dosarele, începând de azi, pentru obţinerea unei locuinţe cu chirie de la Primărie (și rimează!). Totuși, există o serie de condiții care trebuie să fie îndeplinite pentru a beneficia de o chirie extrem de mică pentru Capitală, undeva la 10 lei pe metru pătrat pe lună, adică vreo 430 de lei lunar.

Ce condiții trebuie îndeplinite

Condițiile sunt ca vârsta să fie mai mică de 35 de ani, iar venitul mediu net lunar în ultimul an este musai să fie sub nivelul celui pe economie. De asemenea, doritorii nu trebuie să deţină şi să nu fi înstrăinat nicio locuinţă după 1 ianuarie 1990. Dacă îndepliniți aceste condiții puteți să depuneți dosarele pentru obţinerea unei locuinţe cu chirie în Sectorul 1.

Garsoniere amplasate aproape de Piața Victoriei

Acum, în blocul de locuinţe destinate tinerilor, situat în Strada Munţii Tatra nr. 18-20, (aproape de Piața Victoriei) există patru garsoniere libere. Astfel, administrația locală va începe cu atribuirea acestora, în baza unui regulament care a fost aprobat de consilierii locali încă din luna august. Începând din luna august a anului viitor, alte 47 de garsoniere vor deveni disponibile. 

Cu toate că le-a expirat deja contractul și mulți au împlinit vârsta de 35 de ani, actualii chiriaşi au primit un termen de un an pentru eliberarea locuinţei, asta în urma unui amendament depus de consilierii locali la regulamentul aprobat în vară.

Contract pe o perioadă de trei ani, cu o chirie de 10 lei pe metru pătrat pe lună

Contractul de închiriere pentru locuințele oferite de Primăria S1 se încheie cu beneficiarul repartiţiei pentru o perioadă de trei ani de zile. De asemenea, chiria este subvenţionată şi costă doar 10 lei/mp/lună (în medie 435 de lei).

TOate documentele necesare se depun la Registratura Primăriei Sectorului 1 sau se transmit în format electronic pe adresa de e-mail [email protected].

Pentru informaţii suplimentare sau consiliere persoanele interesate se pot adresa Compartimentului Fond Imobiliar din Strada Mureş nr. 18-24, program cu publicul de luni până joi între orele 10:00 – 14:00 sau pot suna la numărul de telefon: 0786.745.294.

Cookies