200.000 de euro pentru tinerii antrepenori cu idei sustenabile

de:
27 iun. 2014
1 Afișari
200.000 de euro pentru tinerii antrepenori cu idei sustenabile

Unilever caută produse, servicii sau aplicații scalabile și sustenabile, care să reducă impactul asupra mediului, să îmbunătățească sănătatea și starea de bine sau să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață ca urmare a unor schimbări ale practicilor curente sau a unor comportamente. Competiția este deschisă persoanelor sub 30 de ani.

Premiile sunt în valoare totală de 200.000 Euro, constând în suport financiar și mentorship personalizat pentru șapte tineri. Premiile sunt acordate în parteneriat cu Institutul Cambridge pentru Leadership în Sustenabilitate (Cambridge Institute for Sustainability Leadership) și cu platforma online Ashoka. Câștigătorul final va primi Premiul Alteței Sale Regale Prințul de Wales pentru Tinerii Antreprenori.

Cei șapte finaliști vor participa la un program de dezvoltare online, după care vor fi implicați într-un workshop de două zile, la Universitatea Cambridge. Aici vor primi sfaturi din partea specialiștilor în domeniu, care îi vor ajuta să își pună în practică ideile.

Înscrierea este deschisă, pe platforma online Ashoka Changemakers, care pune în legătură antreprenorii sociali din toată lumea, pentru a schimba idei și pentru a se inspira unii pe ceilalți. Platforma poate fi accesată la www.changemakers.com/sustliving2014.

Înscrierea în competiție este deschisă până la 1 august 2014, ora 12 am BST. Finaliștii vor fi anunțați la sfârșitul lunii octombrie, urmând ca workshopul de la Cambridge și jurizarea finală să aibă loc în ianuarie 2015.

Anul trecut, peste 500 tineri antreprenori, din peste 90 de țări s-au înscris în competiție. 11 proiecte au venit de la tinerii antreprenori din România. Câștigătorul premiului de 50.000 EUR a fost Gamal Albinsaid, 24 de ani, din Indonezia, care a propus un proiect prin care deșeurile menajere pot fi valorificate și transformate în asigurări de sănătate pentru familiile cu venituri reduse. Acest model este implementat astăzi în comunitățile din Indonezia.

Cookies