„Timpuri Noi” a fost doar începutul? Primarul Ciucu cere Metrorex să schimbe numele a două stații de metrou de pe Magistrala 5. „Cred că erau beți când le-au proiectat”

14 sept. 2023
6590 Afișari
"Timpuri Noi" a fost doar începutul? Primarul Ciucu cere Metrorex să schimbe numele a două stații de metrou de pe Magistrala 5. „Cred că erau beți când le-au proiectat”. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

După ce Consiliul de Administrație Metrorex a votat ca stația de metrou „Timpuri Noi” să își schimbe denumirea în „Octavian Udriște”, atât bucureștenii, cât și Primarul Sectorului 6, au reacționat în diferite moduri. Oamenii au făcut o petiție care cere ca stația „Timpuri Noi” să își păstreze numele actual, iar Ciprian Ciucu dorește să schimbe denumirile a două stații de metrou de pe M5.

„Le-am trimis astăzi o scrisoare în acest sens”

Ciprian Ciucu le-a transmis bucureștenilor, în mod public, pe pagina sa de Facebook, că dorește schimbarea denumirilor a două stații de metrou de pe Magistrala 5.

Primarul Sectorului 6 a spus că s-a produs o greșeală în momentul în care au fost denumite stațiile „C. Brâncuși” și „Valea Ialomiței”. Acestea au fost inversate, astfel că stația Valea Ialomiței se află în Cartierul Brâncuși, iar stația C. Brâncuși se află în Cartierul Valea Ialomiței.

În acest sens, Ciucu le-a trimis o scrisoare celor de la Metrorex prin care le solicită să rezolve această problemă și să redenumească stațiile în momentul în care vor schimba semnalistica cu liniile din rețeaua de metrou. Adică atunci când va fi schimbată denumirea stației „Timpuri Noi”.

Perfect! Dacă tot a votat CA Metrorex schimbarea denumirii stației de metrou „Timpuri noi”, și cu ocazia asta vor schimba toată semnalistica cu liniile din rețeaua Metrorex, este momentul perfect să îndreptăm greșeala de denumire din rețeaua M5, astfel încât stația de la Cartierul Brâncuși să se numească C. Brâncuși (nu Valea Ialomiței, ca acum) iar stația de la V. Ialomiței să se numească V. Ialomiței (nu C. Brâncuși ca acum).
Le-am trimis astăzi o scrisoare în acest sens cu rugămintea de a vota și rocada asta și să revenim la normal.
Când le-au proiecatat cred că luaseră ceva, de regiune superior…”, a transmis edilul.

Petiție pentru stația de metrou „Timpuri Noi”

Bucureștenii din Cartierul Tineretului s-au revoltat în privința deciziei Metrorex de a schimba denumirea stației de metrou „Timpuri Noi” și „Octavian Udriște”.

În acest sens, s-a făcut o petiție, care deja a fost semnată de sute de persoane.

Cerem Ministerului Transportului, conducerii Metrorex S.A., Primăriei Municipiului București să se păstreze numele original al stației de metrou Timpuri Noi, să respecte istoria locului și legătura emoțională pe care cetățenii din zonă o au cu el!”, se arată în petiție.

În petiție se menționează faptul că locuitorii din zonă nu au fost anunțați cu privire la această modificare.
Citește mai multe AICI.
Te-ar putea interesa și:
Cookies