Timbre de colecţie, scoase de Romfilatelia din Capitală

de:
09 feb. 2012
2 Afișari
Timbre de colecţie, scoase de Romfilatelia din Capitală

Noua emisiune de mărci poştale „Portretele bancnotelor” ilustrează pe timbrul cu valoarea nominală de 0,80 lei – portretul lui Nicolae Iorga, pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei – portretul lui George Enescu, pe timbrul cu valoarea nominală de 2,10 lei – portretul lui Nicolae Grigorescu, pe timbrul cu valoarea nominală de 2,40 lei – portretul lui Aurel Vlaicu, pe timbrul cu valoarea nominală de 3,00 lei – portretul lui Ion Luca Caragiale, pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei – portretul lui Lucian Blaga şi pe timbrul cu valoarea nominală de 6,00 lei – portretul lui Mihai Eminescu, scrie Agerpres.

Un produs special al acestei emisiuni îl reprezintă albumul filatelic realizat într-un tiraj limitat de 600 exemplare, conţinând blocul de şase timbre cu şapte viniete, plicul „prima zi” a emisiunii, numerotate cu roşu de la 001 la 600 şi având aplicată în folie de aur ştampila „prima zi” a emisiunii.

Noua emisiune de mărci poştale va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară începând de vineri, 10 februarie. Începând cu secolul al XIX-lea, bancnotele au fost tipărite pe hârtie fină multistrat, rezistentă la mânuire, purtătoarea unei imagini filigranate ca mijloc de protecţie împotriva falsificării. După anul 1980, multe ţări au adoptat bancnotele din polimeri. Prima bancnotă din polimeri emisă de România (Banca Naţională) a fost cea de 2.000 lei din 1999, lansată cu ocazia eclipsei totale de soare din 11 august.

Cookies