Țigla metalică dublu-modulară Umbrella® – o soluție revoluționară în domeniul acoperișurilor

de:
25 apr. 2019
2 Afișari
Țigla metalică dublu-modulară Umbrella® – o soluție revoluționară în domeniul acoperișurilor

În ultimii ani, s-a observat o creștere semnificativă a numărului celor care optează pentru învelitorile din țiglă metalică. Acest material nu doar că s-a dovedit extrem de rezistent în fața intemperiilor, dar a arătat că poate trece cu succes testul timpului și că se pretează oricărui stil arhitectural, grație multitudinii de nuanțe în care se găsește.

RoofArt, companie brașoveană cu vastă experiență în ceea ce privește oferirea de soluții pentru acoperișuri, a lansat în anul 2014 un produs revoluționar, cu prinderi ascunse, menit să garanteze un aspect uniform și o rezistență deosebită – țigla metalică Umbrella® dublu-modulară.

RoofArt – țiglă metalică de înaltă calitate, la standarde nordice

Înainte de varianta dublu-modulară, compania RoofArt a lansat pe piață țigla metalică Umbrella® clasică, în anul 2013, alături de accesorii pentru acoperișuri. Aceasta rămâne produsul standard oferit pieței, iar caracteristica sa principală este lungimea maximă în care poate fi produsă: 4230 mm, echivalentul a 12 module.

Țigla metalică Umbrella® dublu-modulară se deosebește de varianta clasică prin faptul că permite o îmbinare perfectă a panourilor, prinderile fiind ascunse astfel încât rezultatul final să fie de o eleganță desăvârșită și prin dimensiunea în care este produsă, respectiv o lungime de 755 mm, echivalentul a 2 module.

Ambele tipuri de țiglă metalică produse de RoofArt sunt certificate prin standarde europene și garantate de producătorul de materie primă SSAB. Acesta din urmă este un mare concern recunoscut pentru oțelurile de calitate superioară, testate în condițiile aprige din Scandinavia.

De asemenea, țigla metalică pusă la dispoziție de compania brașoveană are o durată de exploatare de 60 de ani, garanție anticoroziune de 40 de ani și garanție pentru menținerea culorii de 30 de ani.

Țigla metalică Umbrella® dublu-modulară – pentru acoperișuri durabile, sigure și moderne

Un acoperiș de calitate trebuie să fie rezistent la schimbările atmosferice, să își păstreze în timp culoarea inițială, să ofere o bună protecție hidro, termo și fonică, să se prezinte ca un sistem complet, unitar, și să ofere o garanție cât mai îndelungată. De asemenea, acesta trebuie să se monteze facil, să permită o întreținere minimă după montaj și să arate impecabil din punct de vedere estetic.

Modelul dublu-modular răspunde perfect tuturor acestor cerințe și, alături de accesoriile alese cu grijă, contribuie la crearea de acoperișuri deosebite atât din punct de vedere al funcționalității, cât și din punct de vedere vizual.

Foaia de tablă este concepută astfel încât să asigure o rezistență sporită, cuprinzând astfel 8 straturi: o foaie de oțel nordic SSAB, două straturi de zinc, două straturi de pasivizare, două straturi de grund, un strat de protecție la interior și un strat de vopsea la exterior.

RoofArt oferă posibilitatea alegerii între diferite tipuri de materie primă, cele mai populare variante fiind clasa Premium (grosime oțel 0,53 mm, 275 gr zinc) și clasa Superior (grosime oțel 0,48 mm, 275 gr zinc). Țigla metalică dublu-modulară din clasa Premium este deosebit de apreciată pentru caracteristicile sale unice, date în special de acoperirea de vopsea GreenCoat®.

Produsele GreenCoat® utilizează o tehnologie inovatoare pe bază bio (BT), fiind singurele de pe piață care dețin un strat de acoperire cu un conținut crescut de material biologic regenerabil – contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător și la reducerea emisiilor de noxe în aer.

Avantajele țiglei metalice Umbrella® dublu-modulare

Dintre avantajele țiglei metalice dublu-modulare puse la dispoziție de RoofArt se pot menționa:

  • suprafața țiglei metalice nu este perforată cu șuruburi;

  • prinderi ascunse – acoperiș uniform, ferit de infiltrații;

  • ușurință în transport (aprox. 180 mp/europalet);

  • spațiu redus de depozitare;

  • pierderi de material diminuate;

  • posibilitatea de a demonta ulterior orice panou de țiglă, chiar și din mijlocul acoperișului;

  • siguranța lucrului pe acoperiș cu foi mici de tablă.

Sistemul patentat de îmbinare face ca montajul țiglei metalice să fie realizat rapid, ambutisarea pentru suprapunerea a 4 panouri permițând unirea elementelor fără crăpături vizibile la colțuri. În procesul de montaj țiglă metalică, faptul că panourile sunt dotate cu o adâncitură în partea de stânga-jos nu permite deplasarea modulelor.

Cum se montează țigla metalică Umbrella® dublu-modulară

Montajul acoperișului se realizează facil, ulterior montării cârligelor de jgheab. Primul pas este montarea șorțului de streașină, apoi cea a foliei anticondens, se fixează contrașipcile verticale și cele orizontale și apoi are loc montajul țiglei metalice – efectuat de la dreapta la stânga și de la streașină înspre coamă.

Întreg filmul de montaj al unui acoperiș din țiglă metalică este disponibil pe roofart.ro.

 

Cookies