Festivalul de Film Transilvania (TIFF), fără buget de la Ministerul Culturii

de:
19 mai 2014
2 afișări
Festivalul de Film Transilvania (TIFF), fără buget de la Ministerul Culturii

Acesta a precizat că a avut o discuție cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care i-a spus că nu a găsit în buget, la preluarea mandatului, sume prevăzute pentru evenimentele mari care se vor organiza în acest an.

‘Am discutat recent cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care spunea că a moștenit o situație unică, în buget nu a fost prins niciun leu pentru evenimentele mari, nici pentru cele mici. Vom afla curând, ca urmare a consultărilor cu Guvernul, dacă va fi emisă o hotărâre prin care atât TIFF, cât și Festivalul de Teatru de la Sibiu să primească alocările tradiționale. Ne bazăm pe noroc, pe hazard și sper că situația aceasta extrem de ciudată să se rezolve’, a precizat Tudor Giurgiu.

Bugetul estimat al TIFF, care este cel mai mare eveniment de acest gen din România, este de aproximativ 1,3 milioane de euro. Contribuția obișnuită a Ministerului Culturii era de aproximativ 2 milioane de lei pe ediție.O altă noutate a festivalului de anul acesta, ajuns la cea de-a 13-a ediție, este renunțarea la proiecțiile din mall-uri.

În schimb, vor fi proiectate filme în sala Universității Sapientia, care are și o facultate de film și la Cercul Militar din Cluj-Napoca, aflat în apropierea cinematografului Victoria.

Sursa: realitatea.net

Cookies