Tichet nominal de 1.000 lei, ca ajutor anticriză energetică, pentru toți locuitorii din Sectorul 1 indiferent de venit, propune Clotilde Armand

10 oct. 2022
533 Afișari
Tichet nominal de 1.000 lei, ca ajutor anticriză energetică, pentru toți locuitorii din Sectorul 1 indiferent de venit, propune Clotilde Armand

Bucureștenii din Sectorul 1 ar putea primi un tichet nominal anticriză, în valoare de 1.000 de lei, de la administrația locală. Este inițiativa pe care primarul de sector o are pentru a-i ajuta pe locuitori să facă față crizei energetice.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat că administrația sa propune ca toți cetățenii Sectorului 1 de peste 18 ani să beneficieze de sprijinul în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă.

Primarul Sectorului 1 spune că banii provin din economiiile pe care le-a făcut administrația locală, timp de doi ani, cu plata salubrității.

Pentru a deveni realitate, propunerea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand trebuie să fie votată de Consiliul Local acolo unde există un blocaj politic cu consilierii PNL.

”Lansez un apel către toate forțele politice să lase orgoliul de partid și calculele electorale la o parte și să vină în sprijinul cetățenilor votând în viitoarea ședință de consiliu local acest proiect.”, a precizat primarul.

Cine va primi și cum va ajunge tichetul la cetățenii Sectorului 1

Un număr de 208.000 de persoane, câți beneficiari ar fi în Sectorul 1, vor primi prin poștă tichetul nominal, iar primarul spune că voucherul poate fi folosit la plata facturilor, dar și ca investiție în zona de energie, este alegerea oamenilor.

Suma de 1.000 de lei poate fi folosită pentru:

  • plata facturii la gaze/electricitate,
  • izolarea imobilului,
  • panouri fotovoltaice sau pompe de căldură,
  • achiziția sau schimbarea centralei de apartament sau de bloc,
  • uși și ferestre noi,
  • schimbarea caloriferelor
  • instalarea de alte surse de încălzire.

„Ce facem? Oferim un sprijin financiar locuitorilor Sectorului 1 pentru a putea trece mai ușor de criza energetică. Încurajăm implementarea unor măsuri de eficiență energetică în fiecare locuință din Sectorul 1.

Oferim 200 de milioane de lei locuitorilor Sectorului 1 – este un sprijin sub formă de tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei, nominal, pentru fiecare locuitor din sector în vârstă de 18 ani.

Vor beneficia doar cetățenii cu domiciliul în Sectorul 1.

Care este sursa banilor? Economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate. 100 de milioane de lei în 2021 și 100 de milioane în 2022.”, a declarat Clotilde Armand.

În Europa, primăria Vienei (Austria) oferă tichete de 500 de euro pentru ca cetățenii să facă față crizei energetice.

Clotilde Armand a precizat, însă, că, pentru a fi implementat, este nevoie de votul Consiliului Local pentru a putea acorda aceste vouchere.

Îți recomandăm și:

Cookies