„This is a beginning of a beautiful friendship” s-a terminat de tot. Nicușor Dan și Clotilde Armand nu mai sunt prieteni: ghici cine duce gunoiul?

10 dec. 2020
123 Afișari

Ea, franțuzită pur sânge. Exotică foarte, în comparație cu politicienii de Dâmbovița. El, matematician din Făgăraș, adâncit în calcule. Legați de același lanț de iubire pentru România. Pentru București. Cândva, în anul 2017, El și Ea împreună în USR. El, președinte USR. Ea, vicepreședinte. Ea, franțuzoaică. El, francofon. Ea, femeie implicată, ambițioasă, parfumată parizian. El, bărbat cu idei europene, progresiste. Uniți de același proiect politic. Prieteni. Ea, cu nume impecabil de franțuzesc: Clotilde. El cu nume, impecabil de românesc, ca și cum mereu l-ar striga mama: “Nicușor. Nicușor, hai la masă, poți să o iei și pe Clotilde cu tine”. Pisica albă, pisica neagră: this a beginning of a beautiful friendship care tocmai s-a destrămat, cu puțin înainte de Crăciun. De la ce s-a rupt lanțul de iubire și-a-început a rugini, mai jos.

În anul 2017, în campania electorală, tandemul USR NicușorClotilde părea imbatabil. Un cuplu reușit. Făceau împreună echipă, vorbeau aceeași limbă, română și română cu accent franțuzit. Își doreau mai mult pentru țară. Câștigau simpatia tinerilor. Amândoi anti-sistem. Împreună la bine și la greu. El și Ea, reprezentanții oamenilor noi în politică. Însă, încă de atunci, prietenia lor începea să aibă fisuri, că atunci când Titanicul a început să între la apă de îi săreau toate încheieturile.

Anul 2017

Reporter: În momentul de față, mai există o relație de prietenie între dumneavoastră și Clotilde Armand?

Nicușor Dan: Mai degrabă nu. Avem o relație civilizată, profesională, de lucru în interiorul aceluiași partid, declara în 2017 pentru Adevărul live, Nicușor Dan.

Un cuplu care se întreabă, firesc: până la urmă, cine duce gunoiul?

De la ce s-au luat acum, înainte de sărbători? De la cine duce gunoiul, ca în orice poveste de dragoste care pe lângă poezia ei are și o parte domestică. El crede că Ea trebuie să achite rapid factura la gunoi, să plătească. Ea nu vrea că nu e “legal”. Între timp, nici măcar nu mai sunt în același partid și mai împart foarte puține din visul lor de altădată.

În sectorul 1 este un conflict între operatorul de salubritate și Primăria sectorului 1, un contract care este încă în funcțiune. Cum a fost semnat acel contract, asta este o chestiune care poate să fie discutată. Însă, în aceste momente consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului de salubritate acel serviciu, astfel încît să fie ridicat gunoiul de pe străzi. Este o responsabilitate pe care Primăria sectorului 1 nu o are acum și eu sper să se achite de ea”, a declarat Nicușor Dan pentru Digi24.

În sectorul 1 din București, încă de la sfârșitul lunii noiembrie nu mai sunt ridicate toate gunoaiele. Operatorul de salubritate spune că Primăria Sectorului 1 îi datorează 100 de milioane de lei. Clotilde Armand crede însă că facturile emise de companie sunt “nelegale”.

Cookies