ȘTIRI

The Whip @ 3 ani de Club Control

Toamna aceasta, Club Control implineste 3 ani si sarbatoreste in stil Manchester cu The Whip, unul din cele mai captivante exporturi ale scenei indie pop/electro rock britanice, aflat in plin turneu de promovare a noului album.

Aparuta in 2007, cu un melanj dansabil de indie pop si electro rock, produs al ecleticei scene de club din Manchester, formatia The Whip (Bruce Carter – chitara, voce; Nathan Sudders – bas; Fiona Daniel – tobe) a castigat admiratia criticilor si publicului deopotriva cu albumul de debut X Marks Destination (Southern Fried Records, 2008). Succesul i-a purtat in mai multe turnee europene, nord-americane si chiar asiatice, aducandu-i in atentia prestigiosului label Kitsune, ce le-a inclus piesele Trash si Divebomb pe doua compilatii Kitsune Maison.

Toamna lui 2011 ii gaseste in plin turneu de promovare a noului album, Wired Together, un disc matur, menit sa capteze energia show-urilor live si nebunia celor 2 ani de turnee, si sa reflecteze asupra experientei acumulate de trupa in acest timp. “Daca primul album este de obicei despre asteptarile pe care le ai de la o trupa, cel de-al doilea este cu siguranta despre cum e sa castigi lozul cel mare, sa obtii ce ti-ai dorit si sa-ti dai seama ca, de fapt, nu iti doreai asta”, spune Bruce Carter, solistul si textierul grupului. “De exemplu, piesa Keep Or Delete: pe de-o parte, vorbeste despre caracterul efemer al culturii pop din ziua de azi. Despre cum e sa scoti un album in 2011, intr-o lume in care muzica este un produs de unica folosinta. Pe de alta parte, este si o piesa despre oamenii minuntati pe care i-am cunoscut in turneu – experiente de scurta durata, intense si minuntate.”

Produs de Jagz Kooner (Primal Scream, Kasabian, Oasis), noul album The Whip – Wired Together poate fi ascultat pe pagina de internet a trupei: http://www.thewhipband.com/

Noul album The Whip rasuna de influente New Order si Hacienda/Madchester, in special liniile de bas, cu care si Peter Hook s-ar putea mandri. – Contactmusic

Slow Down de pe noul album The Whip este ca Heart of Glass si Dancing Queen la un loc! – Drowned In Sound

De la deschiderea sa in octombrie 2008, Club Control este locatia predilecta a amatorilor unei culturi diferite, pe atunci imposibil de gasit in orice alt club bucurestean. In ultimii trei ani, Control a devenit unul din cele mai importante cluburi indie din Romania, datorita muzicii unice si convergentei de operatori culturali pe care i-a gazduit. Peste 100 de formatii din Europa, America de Nord si Asia au concertat pe scena Club Control, de la monstri sacri ai underground-ului contemporan: Blurt, Legendary Pink Dots, Lydia Lunch, la trupe din noul val indie: We Have Band, Handsome Furs sau Casiokids. Pe 10 septembrie 2011, Control si-a chemat publicul in aer liber, la Control Day Out cu Ian Brown si UNKLE Sounds – primul dintr-o serie de evenimente open air anuale.

Toata floarea cea vestita a indie-ului a pus piciorul o data in Club Control. – Playboy

Intrare:  25 lei


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button