The Raven / Corbul

de:
16 apr. 2012
0 Afișari
The Raven / Corbul

In acest thriller sumbru, Edgar Allan Poe (John Cusack), isi uneste fortele cu un detectiv din Baltimore (Luke Evans), pentru a prinde un criminal in serie nebun care se inspira din scrierile lui Poe pentru a comite oribilele crime. Regizat de James McTeigue (V for Vendetta), filmul ii mai are in distributie pe Alice Eve (Sex and the City 2), Brendan Gleeson (In Bruges), Oliver Jackson-Cohen (Faster) si Kevin McNally (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides).

Cand o mama si o fiica sunt gasite ucise cu brutalitate in casa lor din Baltimore, in secolul al XIX-lea, detectivul Emmett Fields (Luke Evans) face o descoperire socanta: crima seamana cu cea dintr-o povestire publicata in ziarul local. Povestirea, scrisa cu detalii sangeroase, face parte dintr-o colectie a scriitorului aspirant si inadaptat social, Edgar Allan Poe. Dar, chiar in timp ce Poe se afla in interogatoriul politiei, are loc o alta crima, si aceasta inspirata tot de o populara povestire de-a acestuia.

Field intelege rapid ca ucigasul foloseste scrierile lui Poe ca inspiratie pentru masacrele sale, asa ca apeleaza la ajutorul scriitorului pentru a-l opri. Dar, cand cineva apropiat lui Poe e in pericol sa devina urmatoarea victima a criminalului, miza creste enorm, iar creatorul povestilor cu detectivi isi pune la bataie propriile abilitati de deductie pentru a incerca sa rezolve acest caz inainte de a nu fi prea tirziu.

Cu: John Cusack, Luke Evans, Alice Eve, Brendan Gleeson, Brendan Coyle, Pam Ferris, Oliver Jackson-Cohen

Regia: James McTeigue

Cookies