“The Protégé”, cu Michael Keaton, Samuel L Jackson și Maggie Q, filmat și în București are premiera mondială pe 20 august

12 mai 2021
149 afișări
“The Protégé”, cu Michael Keaton, Samuel L Jackson și Maggie Q, filmat și în București are premiera mondială pe 20 august

“The Protégé”, cu Michael Keaton, Samuel L Jackson și Maggie Q, filmat și în București are premiera mondială pe 20 august. Filmul - regizat de Martin Campbell și coprodus cu Frame Film, producătorii serialului “Las Fierbinți” - este una dintre cele mai mari producții filmate în România în ultimii ani.

“The Protégé”, cu Michael Keaton, Samuel L Jackson și Maggie Q

Studiourile Lionsgate au făcut public primul trailer al filmului de acțiune “The Protégé” cu Michael Keaton (“Birdman”, “Batman”, “Robocop”), Samuel L Jackson (“Jurassic Park”, “Good Fellas”, “Pulp Fiction”) și Maggie Q (“Designated Survivor”, “Divergent”, “Mission Impossible 3”), regizat de Martin Campbell (“The Expendables”, “James Bond – Casino Royale”, “Masca lui Zorro”),  filmat în România, și au anunțat data de lansare a acestuia: 20 august 2020.

Scris de Richard Wenk (“The Equalizer 2”, “The Expendables”), “The Protégé” (titlul de lucru a fost “The Asset”) este centrat pe povestea unei tinere pe nume Anna (Maggie Q), salvată în copilărie de legendarul asasin Moody (Samuel Jackson) și antrenată pentru a deveni unul dintre cei mai buni asasini plătiți din lume. Când Moody este asasinat, Anna caută criminalul pentru a se răzbuna și totul se transformă într-un joc de seducție și dominare împotriva unui criminal enigmatic (Michael Keaton).

Filmările au avut loc și în București

Pentru această producție s-a filmat timp de 10 săptămâni în București și Snagov de la începutul lui ianuarie 2020 până la debutul lockdown-lui din martie, cu o echipă de peste 200 de tehnicieni români precum și peste 100 de figuranți. În București au fost recreate decoruri din Laos, Vietnam sau Londra. O parte din acțiune se petrece chiar în București, pentru prima dată locație pentru un film de acțiune de un asemenea calibru.

Din distribuție fac parte și o serie de actori români printre ei aflându-se Florin Piersic Jr, Tudor Chirilă, George Piștereanu și Cosmin Dominte.

Director de Imagine pentru acest film este David Tattersal, directorul de imagine al filmelor Star Wars scrise si regizate de George Lucas (“Amenințarea Fantomei” – 1999 , “Attack of the clones” – 2002 și “Revenge of the Sith” – 2005).

O echipă de producători foarte apreciați la nivel internațional

The Protégé ” are o echipă de producători foarte apreciați la nivel internațional, oameni care s-au aflat în spatele unora dintre cele mai de succes filme de acțiune din ultimii ani: Chris Milburn și Moshe Diamant (“Hurricane Heist”), Rob Van Norden (“Rambo”, “Last Blood”), Arthur Sarkissian (“Rush Hour”), din partea română pentru Frame Film producători fiind Andrei Boncea ( „Amen”, “Callas Forever”, “Joyeux Noel”, “California Dreamin’”, “Vânătorul de Spirite”),  Dragoș Buliga (“Las Fierbinți”, “Vânătorul de Spirite”) și Gabriel Popescu („Bunraku„, „Gunpowder, Treason and Plot„, „Dark is Rising„).

Trailerul filmului

Cookies