The Independent: Faceţi cunoştinţă cu Gigi Becali – sexist, misogin, homofob, oier şi rasist

de:
07 mart. 2013
0 Afișari
The Independent: Faceţi cunoştinţă cu Gigi Becali - sexist, misogin, homofob, oier şi rasist

„A fost numit misogin, homofob şi rasist. A fost membru al Parlamentului European, este, în prezent, membru al Parlamentului României şi a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru răpire. Faceţi cunoştinţă cu Gigi Becali, patronul Steaua Bucureşti”, scrie cotidianul britanic The Independent în ziua meciului Steaua – Chelsea.

Este unul dintre oamenii bogaţi ai României, adaugă publicaţia străină, el construindu-şi averea cu ajutorul armatei, imediat după colapsul regimului Ceauşescu. „Fostul oier în vârstă de 54 de ani nu a făcut prea multe pentru a aplana controversele”, scriu jurnaliştii britanici.

Activiştii pentru drepturile omului l-au acuzat pe Gigi Becali de discriminare faţă de femei, romi, gay şi alte grupuri minoritare, el fiind cunoscut pentru opiniile extremiste.

The Independent aminteşte chiar şi de declaraţia patronului Stelei vizavi de Lady Gaga, când aceasta a concertat la Bucureşti: „Am schimbat canalul şi am scuipat pe televizor. Când o vedem, trebuie să o scuipăm, aminteşte de Satana”.

Sursa: rtv.net

Cookies