ARHIVA B365

The Independent: Bucureştiul, un oraş uşor de vizitat, cu clădiri oficiale strălucitoare

Bucurestiul de dinaintea comunismului a fost numit „Parisul din Est” datorita influentelor sale arhitecturale. Renovarile recente urmaresc sa redea acestui oras vechiul farmec parizian, sustine jurnalistul John Malathronas, citat de ziare.com.

Cladirile sale oficiale sunt stralucitoare, bisericile au fost reconstruite, iar o serie de muzee extraordinare asteapta sa fie descoperite. Paştele este cea mai mare sarbatoare din calendarul romanesc, iar primavara este cea mai buna perioada pentru a face o vizita intr-una din capitalele europene cu preturi pe care turistii si le pot permite, anunta The Independent.

Autorul materialului a zburat in Romania de pe aeroportul Luton din Marea Britanie, cu o cursa Blue Air. Printre firmele care opereaza zboruri din Marea Britanie in Romania se numara Ryanair, Tarom, easyJet sau Wizzair.

Aeroportul Otopeni se afla in nordul orasului Bucuresti, la 17 kilometri de centrul acestuia. Exista doua autobuze care fac legatura cu orasul, si anume 783, care ajunge la Piata Unirii, si 780, care merge catre Gara de Nord. Se cumpara un card Activ (3,7 lei) pe care se incarca 7 lei, bani suficienti si pentru drumul de intoarcere, mai relateaza britanicul.

Turistii pot alege si un taxi, la un pret de 50 de lei pana in centru.

Cateva obiective turistice

Cel mai bun loc in care te poti da jos atunci cand vii de la aeroport este Piata Universitatii, de unde porneste Bulevardul Regina Elisabeta. Acesta se intersecteaza cu Calea Victoriei, artera presarata cu diverse cladiri, care ajunge in partile de nord si de sud ale orasului.

Bucurestiul este un oras usor de vizitat. Majoritatea obiectivelor turistice sunt concentrate intre Palatul Parlamentului in partea de sud, Piata Revolutiei in nord, Piata Unirii in est si Parcul Cismigiu in vest.

Orasul Vechi, aflat intre strazile Lipscani si raul Dambovita, este centrul vietii de noapte si unul din locurile in care multi turisti prefera sa ia masa.

Cazarea

Grand Hotel Continental, aflat pe Calea Victoriei, continua traditia faimoaselor hoteluri din secolul al XIX-lea, intrerupta de comunism. O camera dubla costa 130 de euro pe noapte, in care intra si micul dejun.

Turistii se mai pot caza la hotelul Rembrandt, aflat pe strada Smardan, unde o camera dubla costa 100 de euro pe noapte, in aceasta suma fiind inclus si micul dejun. Autorul recomanda o camera la mansarda, cu balcon.

O optiune mai linistita de cazare este Hotelul Opera, aflat pe strada Ion Brezoianu, langa parcul Cismigiu, unde pretul unei camere duble este de 60 de euro pe noapte, incluzand micul dejun.

Autorul materialului recomanda o serie de trasee, prin intermediul carora vizitatorii pot intra in contact cu istoria si frumusetile artei romanesti. Aceste trasee includ Piata Revolutiei, Biblioteca Centrala Universitara, infiintata de catre regele Carol I, care a condus Romania intre 1866 si 1914, biserica Kretzulescu (stilul brancovenesc), Clubul Militar, biserica Stavropoleos sau Centrul vechi.

Restaurante recomandate in Bucuresti

Pentru masa, autorul recomanda Caru’ cu Bere, restaurant aflat pe strada Stavropoleos 5, care dateaza din 1879 si este construit in stilul Belle Epoque. Aici se servesc si meniuri vegetariene, pretul fiind de 22,40 lei pe meniu.

Iubitorii de ceai pot merge la Demmers Teehaus, local aflat pe strada Academiei nr. 9. Autorul sustine ca la Origo, local aflat pe strada Lipscani nr. 9, se serveste cea mai buna cafea din oras.

Autorul recomanda si barul Bordellos, aflat pe strada Selari 9 – 11, unde se poate gusta palinca de Maramures. Cladirea este un fost bordel care dateaza din secolul XIX, iar pe peretii sai se gasesc fotografii in sepia. Turistii pot inchiria o masa la cabaret.

De asemenea, si Terasa Doamnei este un loc traditional in care se poate lua masa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button