ȘTIRI

The Grill House: mănânci bine şi ieftin

Astfel, mi-am permis şi eu să mănânc, cu prietenii, o porţie de sote de scoici la preţul de 8 lei, cu 20 de lei mai puţin faţă de tariful din meniu. Oferta a fost bună pentru că mi-am propus să revin în acel loc atâta timp cât servirea este impecabilă, iar preţurile sunt ceva mai jos faţă de nivelul pieţei.

Deşi numele restaurantului te trimite cu gândul la specialităţi la grătar, meniul variat indică altceva. Aici poţi mânca pe îndelete preparate culinare autohtone şi internaţionale, în special de origine italiană.

Ne-a luat ceva vreme să ajungem exact la adresa acestui local, pentru că nu ştiam exact locaţia. Descris ca un restaurant fără fiţe, intim şi modern, The Grill House este locul potrivit pentru cei care vor să savureze cocteiluri sau specialităţi culinare italiene la preţuri modice. Prezentarea locaţiei nu s-a îndepărtat prea mult de adevăr, iar Cozze-urile – soteurile de midii – au fost foarte gustoase. Alegând Mai Tai-ul mi-am dat seama că am luat o decizie bună pentru că acest cocteil a fost foarte bine preparat de către barman.

Că tot aminteam de servire, cred că e cazul să precizez faptul că, ospătarul, o domnişoară care are probabil mai puţin de 25 de ani, a dat dovadă de bune maniere, un comportament ireproşabil faţă de clienţi, chiar dacă era singura persoană care servea permanent mai bine de 30 de clienţi. Era a treia zi de când lucra fără liber, de la 9 dimineaţa până la ultimul client, dar nu a demonstrat, prin atitudinea ei, că resimte oboseala acumulată sau că e sătulă de clienţi ca de mere pădureţe. Alţi ospătari, care lucrează chiar şi în locaţii de fiţe, par plictisiţi de clienţi la doar la câteva ore după începerea programului.

Pe lângă soteurile de scoici cumpărate anterior cu 8 lei, noi am mai comandat două salate de-ale casei, o pizza Capriciosa, mare chiar şi pentru cei cu apetit ceva mai dezvoltat, un cocteil Mai Tai, trei beri şi trei sucuri. Pentru trei persoane, nota de plată, fără soteurile de scoici, a fost mai puţin de 90 de lei.

Atmosfera intimă îi poate atrage pe cei care vor să poarte discuţii cu prietenii lor fără să simtă cum praful de pe străzi se asezonează cu mâncarea şi cu băuturile sau să audă doar cum le bate basul în ureche. 423 de cupoane de reduceri au fost vândute pentru această ofertă. Cu o asemenea cerere, tind să cred că, mulţi dintre cei care au fost să savureze soteul de scoici s-au gândit că ar putea reveni aici să deguste delicatese din bucătăria românească sau internaţională fără să resimtă un mare gol în buzunar. Eu am rămas cu acest gând de cum am văzut că serviciile, preparatele din meniu şi locaţia denotă că raportul calitate – preţ este satisfăcător.

Un singur regret am cu privire la acest restaurant, că nu aveau Parfait, aşa cum scria în meniu. Mi-aş fi dorit tare mult să degust acest desert, care îmi aminteşte mie de gustul copilăriei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button