The Counterfeiters @ Zilele Filmului Austriac

de:
16 sept. 2011
1 afișări
The Counterfeiters @ Zilele Filmului Austriac

The Counterfeiters/ Falsificatorii prezintă povestea celei mai elaborate iniţiative de falsificare a banilor din istorie, peste 130 de milioane de lire sterline fiind tipărite în condiţii, care nu puteau fi mai spectaculare sau mai tragice. Pe fundalul situaţiei de război tot mai îngrijorătoare, conducerea Germaniei naziste se hotărăşte să falsifice bancnotele principalilor inamici, lansând „Operaţiunea Bernhard”. La Sachsenhausen sunt aduşi din alte lagăre deţinuţii cu know-how în domeniul falsificării pentru a pregăti operaţiunea. Puşi să aleagă între cooperarea cu regimul nazist şi sabotarea planului, Falsificatorii se confruntă cu un conflict moral continuu. În această situaţie ei încearcă să îşi salveze nu numai viaţa ci şi conştiinţa.

Regie si Scenariu: Stefan Ruzowitzky

Austria/Germania, 2007, 98 min

Filmul este distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun fim străin al anului 2007 şi rulează pentru prima dată în România.

Zilele Filmului Austriac – Vor fi prezentate patru filme austriece de un înalt nivel cinematografic şi cu mare succes la public, care au fost premiate la numeroase festivaluri de film. Prin aceasta iniţiativă se încearcă prezentarea cinematografiei austriece unui public mai larg. Mai mult decât atât, Forumul Austriac doreşte să contribuie la savurarea filmelor valoroase din punct de vedere cinematografic de către cinefilii din România.

Preţul unei vizionări: 10 lei / Abonament 4 vizionări: 28 lei

Cookies