The Big Lebabski. Le Bab Bucharest. Adana de miel cu relish din ardei kapia, beignet din carne de vită & pulpă de miel, și niște dulcic: Sticky Toffee Pudding

12 mart. 2021
991 Afișari
The Big Lebabski. Le Bab Bucharest. Adana de miel cu relish din ardei kapia, beignet din carne de vită & pulpă de miel, și niște dulcic: Sticky Toffee Pudding

Harta locurilor gustoase din București se conturează frumos și mai primește un nume: Le Bab Bucharest.

Salut și bine ai nimerit la “Mănânc pentru tine”, pe b365.ro. Săptămână de săptămână, cumpăr mâncare de la un business local din București, înfulec și scriu păreri cinstite. Hai să vezi pe unde-am mâncat.

Ultima zi la interior

Context: e 7 Martie 2021, soare cu dinți, foame cât cuprinde, și premierul Cîțu tocmai a anunțat că, începând de mâine, 8 Martie, restaurantele se închid la interior. Pa, la revedere! Total neașteptat și surprinzător pentru nimeni. Dacă ești ca mine, până acum ai evitat, oricum, să mănânci la interior deși, să-mi fie iertat, am mai călcat și eu pe bec. Recunosc c-am șezut, rar de tot, la interior, de vreo două-trei ori în ultima lună. De cele mai multe ori, prefer însă varianta la pachet. Nu-mi doresc să mai repet (și nici nu doresc nimănui) senzațiile tari oferite de Covid19.

CEC it out

Încalec bicla din dotare și mă pornesc târâș grăbiș către Le Bab Bucharest. Îi dau pedală pe Calea Victoriei, în dreptul Palatului CEC fac o stângă, pe Strada Stavropoleus, și priponesc țoacla de-un stâlp de iluminat. E, ce să vezi, Le Bab are rastel pentru legat biciclete. Prea târziu. Nu mă mai întorc.

Le Bab Bucharest

Îndelung lăudat în bula personală, Le Bab Bucharest este un “modern Middle Eastern restaurant”, cu specilizare-n kebab contemporan gătit pe robata. Robata e un grătar japonez pus pe jar și fapte mari. Japonezii folosesc acest grătar în bucătăria Robatayaki pentru a găti carne, sushi și alte preparate minunate. Unii, folosesc foc deschis, alții cărbuni.

Le Babar.

Le Bab e beton!

Terasa generoasă Le Bab dă înspre Palatul CEC, un loc ideal de stat și căscat gura la trecători sau la flora și fauna bucureșteană. Nu e cazul acum. E mult prea frig afară. Abia reușesc să pozez semnul de la intrare.

La interior, Le Bab e absolut superb, aranjat cu bun gust, curat și îngrijit. Industrial, dar modern în același timp. Beton! Ah, oameni vorbind și zgomot de pahare! Ce dor îmi era de lucrurile astea simple. Locul ăsta e viu!

Bucătăria e la vedere și se vorbește franceză și română. Se strigă de zor „Chef!”. “Chef!” în sus, “Chef!” în jos. Mă uit în jur să văd dacă nu cumva am nimerit în mijlocul filmărilor pentru vreo emisiune culinară. Rar mi-a fost dat să văd o bucătărie deschisă atât de ordonată și curată. Lingi mac, nu alta!

Experiența Le Bab

De cum am intrat, tipul cu New Balance m-a salutat politicos , urându-mi bun venit. Cât de simplu e să fii om. Aflu de la el că meniul de takeaway diferă de cel dedicat restaurantului. Și ce dacă.

Aplic aceeași schemă, “Ț”:

Eu: – Cu ce vă lăudați?

El: – Asta, asta și asta.

Eu: – Sold!

Comanda a fost gata în 15 minute, timp în care m-am holbat la această plantă. Atât.

Am cumpărat

Doner Beignet – Carne de vită & pulpă de miel, panko servit cu sos chilli & maioneză cu usturoi

Adana Wrap – Adana de miel cu relish din ardei kapia, varză roșie, castraveți proaspeți & iaurt, învelite în lipie făcută în casă

Ceva dulcic – Sticky Toffee Pudding

Unboxing Le Bab Bucharest

Cu burta plină de păreri

Doner Beignet – Carne de vită & pulpă de miel, panko servit cu sos chilli & maioneză cu usturoi

Beignet, adică bilă. În cazul de față, trei bile din carne de vită și miel în crustă crocantă de panko. Când muști, se aude un “crunch” perfect, care dezvăluie o chifteluță cu accente gourmet, din carne gătită aproape de perfecțiune. Mizilicul perfect, aprope desăvârșit.

E street food porn pe bune, iar sosurile-s lubrifiantul perfect, care desăvâșește orgasmul gastronomic. Băi, nene, cât de gustoase sunt chiftelele astea! Dai 21 de lei, dar stai în față.

Se cunoaște sosul făcut în casă. Super fresh! Cu mare încredere trebe’ musai muiate-n cel picant pe-o jumate și în maioneză cu usturoi pe cealaltă jumătate de chiftea/beignet/pârjoală rotundă.

Pentru comoara asta, chiar n-ai nevoie de hartă.

Cum se poate să fie atât de gustoaste aceste bulleturi de carne?

The Big Lebabski

Adana Wrap – Adana de miel cu relish din ardei kapia, varză roșie, castraveți proaspeți & iaurt, învelit în lipie făcută în casă

Este imens! Asta te lovește prima oară. Huge! Trebuie ținut cu două mâini, ca pe un bebeluș învelit într-o lipie de casă. Foarte multă carne condimentată din abundență și niscavai legume aruncate în lipie: varză și castraveți proaspeți. Lipia e proaspătă, moale și elastică, făcută de “Chef!” în fața mea. Sosul de iaurt? Insesizabil.

Adana Wrap de la Le Bab Bucharest

Deschid gura mare, mușc și mestec…și mestec…și nimic. Nimic special vreau să zic. Am tot așteptat acel moment “wow”, trăit la minunatele Doner Beignets.

My inner Dude e, totuși, satisfăcut. Chiar dacă nu e wow, nu înseamnă că nu-i bun. E chiar gustos, carnea e bine făcută, proaspătă, însă nu mi se pare că vine cu ceva în plus față de your classic libanese kebab de la libanezul din colț, pe care-l iubim cu toții. În esență, o shaorma decentă, într-o lipie bună, asezonată cu castraveți proaspeți și varză roșie, destulă cât să sature doi oameni. 41 de lei nu-s de colo.

Așa se mănâncă. Cu mâna.

Ceva dulcic – Sticky Toffee Pudding

Iar Sticky Toffee Pudding? Iar. O prăjiturică mică, mică, mică, ce vine la pachet cu un sos de caramel fin de tot.

Dulceață estompată de piure de curmale, ultra lipicioasă și puțin aerată, cu consistență de negresă românească, pe care neapărat trebuie s-o înmoi în sosul de caramel, ca să fie bine. Dacă ești fan caramel, nu ca mine, sunt sigur c-o să-ți placă. Bun-bunuț!

Mie mi-a mai rămas caramel și l-am devorat cu biscuiți Petit Beurre.

Sticky Toffee Pudding, Le Bab Bucharest

*își face cruce*

Sărutmâna pentru masă! Plăcerea a fost de partea mea.

Total: 81 de lei.

Aș mai mânca de la Le Bab Bucharest? Cu siguranță.

Mai mult decât atât, Le Bab Bucharest intră în topul meu personal de top 10 restaurante de vizitat după administrarea dozei de vaccin.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

 

Pe unde am mai mâncat pentru tine:

 

Cookies