The Animals & Friends la Bucuresti – blues si rock ‘n’roll, intr-un concert extraodinar

de:
29 mart. 2011
1 afișări
The Animals & Friends la Bucuresti – blues si rock 'n'roll, intr-un concert extraodinar

Membrii trupei The Animals & Friends asteapta cu nerabdare concertul din Romania, care va avea loc in Jukebox Venue (strada Turturelelor nr. 11), in data de 2 aprilie.


John Seel, Mickey Gallagher , Peter Barton si John E. Williamson si-au exprimat dorinta de a vizita Bucurestiul in cele cateva ore libere din cursul zilei de sambata, declarand ca s-au documentat deja in ceea ce priveste capitala Romaniei, care li se pare un oras “extrem de interesant si ofertant din punct de vedere turistic”. Nu sunt pentru prima data in Romania, dar de aceasta data membri trupei The Animals & Friends vor sa cunoasca orasul in care vor canta si, mai ales, oamenii. “Am primit o multitudine de e-mailuri si scrisori din Romania. Suntem foarte onorati de feedback-ul excellent. Abia asteptam sa ii cunoastem pe fanii din Romania” – declara membrii trupei.

Ca sa ii integreze cat mai bine in atmosfera romaneasca, organizatorii au pregatit pentru cei patru membri un festin specific romanesc care va cuprinde, pe langa cunoscutele sarmale, bucate traditionale ardelenesti.

In ciuda faptului ca “The Animals” este o trupa legendara, cu mii de concerte in portofoliu, artistii s-au dovedit modesti si nu au avut solicitari extravagante pentru vizita la Bucuresti, dorind doar crearea unei atmosfere familiare pentru concert. Pentru backstage, organizatorii au pregatit, la cererea artistilor, branzeturi, vin de cea mai buna calitate si fructe.

In ceea ce priveste concertul de la Bucuresti, legendarii muzicieni vor sosi in urmatoarea formula:

John Steel (tobe, membru al trupei The Animals), Peter Barton (voce si bas), Mickey Gallagher (claviaturi, membru al trupei The Animals) si John Williamson (chitara si voce).

Set-listul se anunta a fi foarte variat: “Vom canta piese din repertoriul trupei The Animals, piese de pe albumul „Instinct”, piese ale lui Spencer Davis, o sa fie un mix blues si rock ‘n’roll”, a declarat liderul trupei, John Steel.

Membrii trupei “The Animals & Friends” vor sosi in Romania vineri seara. Concertul din Jukebox Venue va incepe sambata, de la orele 22.00.

Din categoria trupelor de aur, The Animals a intrat in istoria rock-ului cu hit-uri fredonate de generatii, rulate oricand pe posturile de radio. “The House of The Rising Sun”, “We Gota Get Out of This Place” sau “Don’t Le Me Be Misunderstood” sunt doar cateva dintre ele.

Infiintata in Marea Britanie la inceputul anilor ‘60, trupa a trecut prin numeroase avataruri, avand o biografie tumultoasa, cu suisuri si coborari, cu mutari de pe un continent pe altul, cu schimbari de componenta. Au devenit cunoscuti in SUA ca parte din „invazia britanica”. Au ajuns cu zece piese pe pozitiile fruntase din UK Singles Chart si U.S. Billboard Hot 100. The Animals au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame, in 1994.

Cea mai iubita piesa The Animals, “The House of The Rising Sun”, este de fapt o veche melodie folk americana, cu origine necunoscuta, preluata si reinterpretata de o multitudine de artisti (de la The Beatles, la The Doors, de la Sinead O’Connor, la Muse). Totusi cea mai cunoscuta si cea mai ceruta versiune ramane varianta The Animals. Criticii muzicali au comentat piesa in interpretarea The Animals ca fiind “primul hit folk-rock” (Dave Marsh), numind-o „un hit revolutionar”, care „a schimbat pentru totdeauna fata muzicii moderne” (Ralph McLean, BBC).

Sambata, pe 2 aprilie, la Jukebox Venue, vor rasuna “The House of The Rising Sun”, “Don’t let Me Be Misunderstood” si alte hituri bine stiute. The Animals & Friends vor aduce o atmosfera in care timpul si spatiul nu conteaza, pot fi uitate.

Biletele se gasesc exclusiv prin Reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online prin www.eventim.ro. Costul unui bilet este de 65 de lei pana in data de 2 aprilie si de 80 de lei in ziua concertului.

Berea oficiala a concertului: Ciuc Premium

Cookies