ȘTIRI

The Amsterdams (Ro) |Ken Stringfellow (USA) |Mary`s Flower Superhead (Gr)

Ken Stringfellow ajunge la Bucuresti intr-un turneu de promovare al albumului solo „Danzig in the Moonlight”. 

Muzician, textier si producator, Ken Stringfellow a scris povestea catorva decenii de muzica, incepand din anul 1988, cand a debutat remarcabil pe scena indie ca membru al trupei The Posies. Pe langa succesul de care se bucura alaturi de The Posies, Ken a activat in legendara trupa rock Big Star, insa colaborare cu R.E.M. constituie, fara indoiala, un moment incitant al carierei sale de muzician si membru al unor trupe cult, care au marcat si definit generatii.

Ken Stringfellow a petrecut peste 10 ani in studio si pe scena alaturi de R.E.M., cantand la chitara, bas, clape si acordeon. Alaturi de R.E.M., Ken apare pe albumele „Reveal” (2001) si „Around the Sun” (2004) , dar si pe scena unor mari festivaluri precum Glastonbury, Rock In Rio, Rock Am Ring, si la show-uri TV de succes – Top of the Pops, Saturday Night Live, Later With Jools Holland si nenumarate altele. 

Pe lista colaborarilor lui cu trupe faimoase la nivel international, adaugam Snow Patrol (la keyboards, pe albumul „Eyes Open”), Neil Young, Patti Smith, Mudhoney, Death Cab For Cutie… insumand sute de albume si mii de aparitii live. 

Toate cele 4 albume care marcheaza o cariera solo de peste 20 de ani („This Sounds Like Goodbye” – 1997, „Touched” – 2001, „Soft Commands”- 2004), au fost foarte bine cotate de importante publicatii de specialitate precum Pitchfork, Mojo, NME. 

In ton cu stilul de viata specific lui Stringfellow , „Danzig in the Moonlight”( Lojinx, 2012) , cel mai recent material discografic este provocator si nu tine cont de incadrarile pe genuri muzicale. Albumul imbina lirica si tonalitatile vocale pline de emotie, cu un sound pe alocuri acustic, uneori electric, electronic sau cu acorduri instrumentale clasice, care denota o mare varietate stilistica armonizata intr-un echilibru fragil si intens.

www.danziginthemoonlight.com/shop
www.kenstringfellow.com/
www.last.fm/music/Ken+Stringfellow
www.facebook.com/pages/Ken-Stringfellow/182479805077

„An artist worthy of respect and a listen from any true fan of classic pop….uniformly flawless” – Pitchfork 
„Stringfellow is one of the most underrated songwriters of our generation” – Billboard 
„Stringfellow’s clear, composed croon forgives all sins” Rolling Stone 
„Lush pop perfection” – Mojo 

Mary’s Flower Superhead! 

Proiectul Mary`s Flower Superhead a luat nastere in 2003, in tinuturile insorite din Salonic (Grecia). Sound-ul trio-ului elen a trecut prin toate fazele muzicii alternative, de la postpunk-ul din finalul anilor ’80 pana la indie-ul melodic al anilor 2000 si electro-pop-ul actual.

De-a lungul carierei, Mary`s Flower Superhead au lansat doua LP-uri ( Mary’s Flower Superhead, 2006- Polytropon Records) si SWAY (2010- Archangel Records) si un EP ‘Digesting The Animal’ in martie 2012. 

Presa locala, dar si internationala, le-a apreciat show-urile incarcate de energie si prestatia muzicala usor cameleonica de la un album la altul. Concertul sustinut anul trecut in Bucuresti a fost primit cu entuziam de public si s-a bucurat de review-uri la fel de entuziaste.
http://youtu.be/2G-MBjFex_k

Mary`s Flower Superhead au cantat pe aceeasi scena cu nume mari precum Pete Doherty, Peter Hook, Richard Hawley, The Plasticins , Madrugada, Six By Seven, Stereo MC’s (Reworks Festival, 2009), Madrugada, Erase Erata si au deschis concertul trupei Placebo in Salonicin 2007. Grecii au fost headlinerii mai multor festivaluri locale si au fost invitati si peste hotare sa participe la diverse evenimente: in Franta la Clermont Ferrant, in cadrul Europavox Festival, 2010), la Sofia si Istanbul, etc.

Mary`s flower Superhead inseamna:

Elias S: voce, chitara, synth
Nick D: bas, backing vocals, synth
Thanos K: baterie, backing vocals, synth

www.marysflowersuperhead.com
www.myspace.com/marysflowersuperhead
www.facebook.com/pages/Marys-flower-Superhead/182815469369

The Amsterdams intrau pe scena muzicii alternative romanesti in 2005, cu un proiect muzical indie fresh si plin de vibe-uri pozitive.
Sound-ul The Amsterdams este plin de nuante si culori. Baietii povestesc ca urmatorul album, cel de-al treilea, merge mult pe ideea de party si ca va fi inregistrat undeva in afara granitelor tarii.

Discografie:
„Automatic” (2008) / EP-ul lor de debut
„Adolessons” (2009) 
„Electromagnetica” (2011)/ un album de 10 piese produs de Electric Brother si masterizat de Harris Newman (cunoscut pentru colaborare cu trupe ca The Arcade Fire si Wolf Parade).

Dupa cateva schimbari in componenta trupei, The Amsterdams inseamna in prezent : Andrei Hategan (voce, clape), Ovidiu Bejan (chitara), Augustin Nicolae (chitara bas) si Andrei Ungureanu (chitara).

The Amsterdams au sustinut turneul european Wolf Parade in 2010, au cantat pe scenele unor mari festivaluri din Romania ca B’estfest, Stufstock, Peninsula / Félsziget, LiveLand, Underlondon, in cluburile din intreaga tara si din  Europa (Anglia, Scotia, Spania, Ungaria, Suedia) si au deschis concertele unor importante nume din peisajul muzical mondial – Morcheeba, The Cranberries, The Whitest Boy Alive, The Dandy Warhols.

In acest moment, The Amsterdams lucreaza la piese noi si asteapta concretizarea unui turneu in Anglia. 

Asculta aici cel mai nou single lansat anul acesta: Sunology.

www.TheAmsterdams.com
www.facebook.com/TheAmsterdams 
www.theamsterdams.com

 

Intrare: 20 lei

Afterparty: The Great Rock`n Roll Circus with Cliza.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button