ȘTIRI

Tezele din anul școlar 2020-2021 sunt suspendate. Cum se vor încheia mediile

Tezele din anul școlar 2020-2021 sunt suspendate, conform unui anunț al Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat și cum se vor încheia mediile elevilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, miercuri seară, cum vor fi încheiate mediile elevilor în contextul în care a anunțat că tezele din anul școlar 2020-2021 sunt suspendate.

Tezele din anul școlar 2020-2021 sunt suspendate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizează că pentru anul şcolar 2020 – 2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale).

″În consecinţă, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a scris ministrul, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Educaţiei, “având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activităţile didactice în sistem online şi atât timp cât sistemul de învăţământ din România nu dispune de platforme de evaluare şi examinare dedicate şi securizate, relevanţa tezelor este mai mult decât discutabilă”.

De astăzi se vor organiza cursuri online pentru școlile din Berceni, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Tunari. Astfel, pentru elevii acestor localități din judeţul Ilfov prezența fizică la școală a fost suspendată ca urmare a creșterii alarmate a numărului de noi infectări cu virusul SarsCov-2.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button