Tezaurul din Muzeul Naţional al Literaturii Române va fi protejat în Casa Presei

de:
13 iun. 2014
2 Afișari
Tezaurul din Muzeul Naţional al Literaturii Române va fi protejat în Casa Presei
Casa Presei Libere

Au inceput procedurile interne de pregatire a mutarii in incinta Casei Presei, in spatiul administrat de CNI CORESI. Primaria Municipiului Bucuresti se ocupa deja de igienizarea si pregatirea spatiului si are in responsabilitate si intretinerea lui ulterioara, astfel incat valorile inestimabile ale Muzeului National al Literaturii Romane sa fie pastrate in conditii optime si de maxima siguranta.
In perioada imediat urmatoare, vor fi facute demersuri pentru identificarea unui imobil adecvat functionarii Muzeului National al Literaturii Romane, pentru expunerea tezaurului literar, pe masura prestigiului institutiei de cultura.

Muzeul Naţional al Literaturii Române a fost retrocedat către foştii proprietari, iar clădirea trebuie evacuată până pe 15 iunie. 

Circa 50 de persoane, majoritatea angajaţi ai Muzeului Literaturii, au participat în urmă cu aproape o săptămână, la un protest faţă de evacuarea instituţiei din sediul de pe bd. Dacia, directorul acesteia declarând că a fost deja întreruptă alimentarea cu apă şi că nu mai poate chema oamenii la serviciu. Detalii, aici. 

Cookies