Texte erotice semnate Matei Vişniec, în lectura actorului Ciprian Scurtea

de:
22 nov. 2011
17 Afișari
Texte erotice semnate Matei Vişniec, în lectura actorului Ciprian Scurtea

Pe texte de Matei Vişniec

Actorul Ciprian Scurtea (de la Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu) va citi din:

Scrisori de dragoste către o prinţesă chineză

sau Cum am dresat un melc pe sânii tăi

(traducere din franceză de Daniela Magiaru)

Lectura va avea loc în prezenţa autorului, sosit în România cu ocazia Tîrgului de Carte GAUDEAMUS, pentru lansarea romanului său “Dezordinea preventivă”.

“(…) Chiar numai privind vesela şi capacele, simt cum se naşte în mine un început de încântare vecină cu orgasmul. Unde găsiţi, doamnă, cuţite cu mânere atât de virile?

Unde găsiţi, oare, linguri atât de generoase, atât de dornice de a fi supte de buzele noastre? S-ar zice că lingurile dumneavoastră au fost rotunjite tocmai prin contactul cu alte mii de guri avide de tandreţe… care au lăsat în curbura acestor obiecte, în general banale, o nuanţă de senzualitate infinită.

Iar paharele acestea… paharele acestea ce tresar imperceptibil de fiecare dată când o sticlă se apropie de ele.

Şi toate aceste platouri ce se clădesc atât de perfect, care se topesc, de fapt, unele în altele până când formează un corp comun.

Şi supiera, graţios însărcinată cu această supă de ceapă, gata să povestească în orice clipă în detaliu circumstanţele care au ajutat-o să ajungă în această stare…

Oh, doamnă, întreaga dumneavoastră camera respiră, de fapt, o complicitate erotică totală.”

“(…) Am spus o noapte. Am căzut de acord pentru o noapte, aşa că am adăpostit-o în corpul meu pentru o noapte. A fost o noapte impetuoasă, o noapte furioasă, o noapte febrilă, o noapte fără sfârşit, era frig în univers, sângele oraşului era îngheţat, cerul plumburiu ne trimitea fulgere negre, pe scurt, era sfârşitul lumii şi i-am spus „fie, te accept în corpul meu pentru o noapte, dar numai pentru o noapte, dă-mi cuvântul tău“.

Artists-charge: 8 lei

Cookies