Teste Papanicolau gratuite pentru femeile din Sectorul 5. O unitate mobilă va fi amplasată în Parcul Sebastian până pe 29 septembrie

18 sept. 2023
255 Afișari
Teste Papanicolau gratuite pentru femeile din Sectorul 5. O unitate mobilă va fi amplasată în Parcul Sebastian până pe 29 septembrie
Teste Papanicolau gratuite pentru femeile din Sectorul 5. O unitate mobilă va fi amplasată în Parcul Sebastian până pe 29 septembrie | Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primăria a anunțat că, în perioada următoare, bucureștencele din Sectorul 5 vor beneficia de Teste Papanicolau gratuite. Campania are rolul de a preveni cancerului de col uterin.

O caravană mobilă va fi amplasată în Parcul Sebastian, până aproape de finalul lunii septembrie.

Teste Papanicolau gratuite pentru femeile din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5, în parteneriat cu Fundația Renașterea pentru Sănătatea Femeii, a lansat o campanie de testare gratuită în vederea prevenirii cancerului de col uterin. Astfel că, femeile cu posibilități materiale reduse vor beneficia, în perioada următoare, de Testare Gratuita Babeș Papanicolau.

Evenimentul pentru începerea campaniei a avut loc astăzi, iar la acesta au participat președintele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană și primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

 

Unitatea Mobilă Renașterea va fi amplasată în Parcul Sebastian în perioada 18 – 29 septembrie 2023.

Se vor efectua peste 200 de teste gratuite

În cadrul acestei campanii, peste 200 de femeilor ce locuiesc în Sectorul 5, vor putea beneficia în mod gratuit de Teste Babeș Papanicolau. Testarea se va face în baza unei programări. Aceasta poate fi făcută atât la fața locului, cât și apelând numărul de telefon: 0756713652. 

Programul unității mobile din Parcul Sebastian este următorul:

  • Luni – Vineri: în intervalul orar 09:00 – 12:00 și 14:00 – 18:00.

Primăria Sectorului 5 a transmis:

Unitatea de Diagnostic Mobil – Col Uterin are în dotare cabinet de ginecologie la standarde europene, iar până în prezent, au fost efectuate peste 28.800 de investigații medicale gratuite, în 62 de localități din țară.

Cancerul de col uterin este al II-lea cel mai comun tip de cancer în rândul femeilor ce au vârste cuprinse între 15 și 44 de ani. De asemenea, acesta este al III-lea cel mai comun tip de cancer în rândul femeilor din România.

Conform Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, 3.400 de românce sunt afectate anual de această formă de cancer.

România are cele mai mari rate de morbiditate și mortalitate din UE din cauza acestui tip de cancer. Femeile din România au un risc de 2,5 ori mai mare să fie diagnosticate cu această boală, și un risc de deces cu 3,4 mai mare.

Cookies