Teste ADN pentru identificarea morţilor din accidentul din Muntenegru

de:
26 iun. 2013
0 afișări
Teste ADN pentru identificarea morţilor din accidentul din Muntenegru

Persoanele decedate în accidentul din Muntenegru vor fi identificate, la Bucureşti, inclusiv prin efectuarea unor expertize genetice. Acestea vor fi dispuse în cazurile în care este necesară identificarea certă a victimelor, foarte probabil acolo unde este vorba despre cadavre dezmembrate. Identificarea persoanelor decedate în accidentul din Muntenegru va fi făcută de poliţişti de la Direcţia Investigaţii Criminale, specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică şi aparţinători, notează rtv.net.

Doi medici legişti din Muntenegru vor veni la Bucureşti, cu un avion militar, pentru a continua, alături de specialiştii români, procedurile legate de identificarea celor decedaţi şi întocmirea actelor.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, marţi, că persoanele decedate au fost identificate, prin excludere, urmând să se stabilească identitatea pentru fiecare corp, în prezenţa rudelor.

„După ce au fost identificaţi cei doi răniţi în comă, i-am identificat prin excludere pe decedaţi. Acum trebuie să fie identificat fiecare corp pe nume, şi acest lucru poate fi făcut în prezenţa rudelor. Iar pentru acest lucru am cerut aprobarea autorităţilor din Muntenegru să se continue investigaţiile la Bucureşti”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, precizând că autorităţile muntenegrene au aprobat repatrierea trupurilor cu condiţia ca identificarea să fie continuată în prezenţa a doi medici legişti din această ţară.

Prima dintre aeronavele Forţelor Aeriene care asigură transportul cetăţenilor români implicaţi în accidentul din Muntenegru a ajuns, în jurul orei 17.50, la Baza 90 Otopeni.

La bordul acesteia s-au aflat 11 dintre victimele ale accidentului cu autocarul din Muntenegru şi o altă româncă, victimă a unui alt accident petrecut tot în această ţară.

Cu acest avion – Spartan – au fost transportaţi răniţii în stare gravă, aeronava fiind dotată asemenea unei clinici de terapie intensivă.

Cel de al doilea avion militar – Hercules – a transportat pacienţii stabilizaţi din punct de vedere medical, iar cea de-a treia aeronavă militară s-a ocupat de transportul trupurilor neînsufleţite ale cetăţenilor români decedaţi, precum şi bunurile şi valorile personale ale acestora, care au putut fi recuperate de la locul accidentului.

Cookies