Testări gratuite de glicemie, în Sectorul 6

de:
14 nov. 2018
0 Afișari
Testări gratuite de glicemie, în Sectorul 6

Scopul campaniei este educarea populației cu privire la riscurile și impactul diabetului asupra sănătății, formarea unor deprinderi de alimentație sănătoasă și dezvoltarea abilităților necesare lucrului în echipă.
„Educaţia pentru combaterea acestei maladii la nivelul şcolii și societății reprezintă una din principalele căi de promovare a cunoştinţelor corecte privind diferite aspecte ale prevenirii apariției diabetului. Ne bucurăm că putem desfășura împreună cu Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”această activitate prin care instituțiile statului și şcoala aduc o contribuţie substanţială în transmiterea acestor cunoştinţe de educaţie pentru sănătatea comunității locale”, a declarat Nicoleta Răducan, directorul Școlii postliceale Atlas.
Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, aproape jumătate de miliard de oameni suferă de diabet la nivel mondial. În România, peste un milion de persoane suferă de această afecțiune, iar specialiștii avertizează că numărul lor se va dubla până în 2030!
Echipele Școlii postliceale Atlas vor fi formate din 2-3 elevi și un profesor și se vor afla în centrele de informare în intervalul orar 10:00 – 14:00. Cei interesați să își testeze gratuit glicemia sunt așteptați la unul dintre punctele de informare, aflate în următoarele zone:
· bd. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii,
· bd. Constructorilor/Calea Giuleşti – pe partea cu Calea Giuleşti,
· Parcul Drumul Taberei,
· Calea Crângaşi – ieşirea de la Metrou spre bd. Constructorilor,
· Pasajul Lujerului,
· bd. Timişoara/str. Braşov,
· Piaţa Drumul Taberei,
· Piaţa Valea Ialomiţei,
· Piaţa Veteranilor.

Încă din luna ianuarie 2018, Primăria Sectorului 6 a pus la dispoziția membrilor comunității nouă puncte de informare și asistență, deschise de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00 și sâmbăta, între orele 10:00 – 14:00, care oferă tuturor celor care le trec pragul servicii de asistență și informații generale privind activitatea desfășurată de autoritatea publică locală.
Deschis în luna decembrie 2017, Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, își propune să devină un reper important în comunitate, oferind „servicii medicale excepționale, fără nicio excepție”.
Pentru informații suplimentare puteți accesa www.nectarie6.ro.

Cookies