LA MINE-N CARTIER

Testare gratuită a glicemiei, tensiunii și greutății, în Capitală

Specialiștii din cadrul Complexului Multifuncțional „Caraiman” vor amplasa un cort la intersecţia Bulevardului Ion Mihalache cu strada Turda şi vor realiza gratuit aceste analize marţi, 21 mai şi miercuri 22 mai 2013, între orele 10:00 şi 18:00.

Această campanie de testate gratuită este organizată cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale şi a Zilei Europene  împotriva Obezităţii, care sunt marcate în fiecare an în zilele de 17, respectiv 22 mai.

Scopul campaniei este acela de a informa publicul larg despre importanța deosebită a monitorizării nivelului glicemiei și a tensiunii arteriale şi a greutăţii corporale în condițiile în care hipertensiunea arterială şi obezitatea afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane atât la nivel mondial cât şi în România.

Specialiștii în medicină estimează că, din cauza stilului de viață sedentar și a alimentației bogat calorice, numărul cazurilor de diabet şi a bolilor cardiace va crește îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare și o creștere a gradului de conștientizare față de riscurile acestei boli.

Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional “Caraiman”, o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice şi psihologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap etc.

Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul Multifuncţional „Caraiman” este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată şi reabilitată, centrul medical deschis de Primăria Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button