BAZAR

Testamentul spiritual al lui Sergiu Nicolaescu, făcut public de soţia sa, Dana Nicolaescu

Potrivit unui comunicat remis de Dana Nicolaescu, vineri, la locuinţa lui Sergiu Nicolaescu din strada Zambaccian din Bucureşti a avut loc ceremonia de dezvelire a unei plăci comemorative, care a fost realizată de artistul Bogdan Hojbota.

Cu această ocazie, Dana Nicolaescu, soţia regretatului regizor, a decis să facă public testamentul spiritual al maestrului. Un document în care erau enumerate dorinţele cineastului legate de munca sa de peste 5 decenii a fost descoperit de soţia acestuia, pe biroul său, imediat după trecerea lui în nefiinţă.

„Las spectatorilor români toate filmele mele în care timp de 50 de ani am trecut tot ceea ce a fost mai bun în mine, pentru a vă bucura pe voi şi pe copiii voştri şi a vă arăta cu dragoste ce înseamnă iubirea de ţară şi neam”, se spune în documentul în care sunt prezentate ultimele dorinţe ale maestrului, citat de Mediafax. 

Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani. Cineastul Sergiu Nicolaescu a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme, în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

CITEŞTE ŞI Sergiu Nicolaescu a vrut înmormântare după „datinile creștine”: Fragment – cheie din testament. Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu Nicolaescu, susține că testament fratelui său nu a fost înregistrat la notar, așa cum spune soția acestuia, Dana Nicolaescu și cere în instanță anularea testamentului regizorului. În plus, un fragment din testament depus de Iolanda Nicolaescu la tribunal arată că Sergiu Nicolaescu dorea o înmormântare după „datinile crestinesti”. Detalii aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button