Compania auto a lui Elon Musk își va deschide primul showroom de la noi din țară, ceea ce îi va scuti pe cei dornici să conducă o Tesla de costul transportului mașinii din Occident. Acesta este un prilej pentru popularizarea mașinilor Tesla la noi în țară, mai ales că prețurile de pornire nu sunt extrem de ridicate, și aceste automobile sunt eligibile pentru subvențiile din programul Rabla Plus.
După ce acum trei luni și-a deschis primul birou în țara noastră, sub numele Tesla Motors România, producătorul american de automobile electrice Tesla își va deschide în curând și primul showroom din România, de unde doritorii își vor putea achiziționa direct mașina. Showroomul este localizat în București, în Mall Promenada.
Nicu Matei, propietarul unui automobil produs de compania lui Elon Musk, se declară extrem de mulțumit de achiziția sa, potrivit Mediafax. Acesta apreciază mai ales simplitatea și eficiența lucrurilor, spre exemplu, este extrem de simplu să alimentezi mașina când pleci la drum în afara țării. De cele mai multe ori, încărcarea automobilului se face chiar gratuit.
Întrebat de ce a ales o mașină electrică în detrimentul uneia cu combustie, bărbatul a explicat: „O dată pentru raportul calitate-preţ-economie. Pe termen mediu şi lung este cea mai bună alegere. Dar motivul principal, adevăratul motiv, îl puteţi descoperi doar dacă faceţi cu mine o tură. Atunci veţi vedea ce înseamnă o maşină electrică şi ce înseamnă o Tesla cu 470 de cai, ce demaraj are şi cum se mişcă în trafic, faţă de o maşină cu combustie, sau o altă maşină”.
Deschiderea acestui showroom aduce numai avantaje pentru cei care luau în calcul să își cumpere un automobil de la producătorul american. Astfel, un prim avantaj este adus de costul mai redus comparativ cu situația din prezent, deoarece cumpărătorii nu vor mai suporta transportul și taxele adiționale. Mai mult, prețul de intrare este unul moderat, de 40.000 de euro pentru o Tesla Model 3, cel mai accesibil model din gama companiei lui Elon Musk, în timp ce la polul opus se află Tesla Model S, care poate ajunge la 140.000 de euro. Mașinile sunt eligibile pentru programul Rabla Plus, și românii pot primi vouchere de cofinanțare de 10.000 de euro din parte autorităților, fiind autoturisme electrice.
Mai mult, Tesla dorește să extindă reţeaua de super chargere, adică acele puncte de încărcare super rapide destinate maşinilor produse de compania lui Elon Musk.
Prima astfel de locație a fost deschisă la Timişoara, a doua a fost deschisă la Bucureşti, urmează Piteşti, Sibiu şi Constanţa.
În acest moment există mai mult de 300 de autoturisme produse de Tesla înmatriculate în România. Numărul a crescut considerabil anul trecut în urma lansării Model 3, automobilul entry-level din flota Tesla.