Tesla în București. Unde va avea Elon Musk, cel mai bogat om din lume, birourile

04 feb. 2021
81 Afișari
Tesla în București. Unde va avea Elon Musk, cel mai bogat om din lume, birourile

Tesla în București nu mai este doar un vis, ci o realitate. Gigantul american din industria auto și-a deschis oficial birourile din Capitală, cel mai bogat om din lume alegând Sectorul 4 pentru sediul companiei din România.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a adus Tesla în București. Gigantul auto din SUA a intrat pe piața din România și va avea birourile în Sectorul 4, motiv de bucurie pentru edilul Daniel Băluță.

 

 

“Tesla, bine ai venit în Sectorul 4!

Vești bune, în această dimineață, pentru comunitatea noastră! Gigantul auto american TESLA și-a deschis primul birou din București în Sectorul 4, pe Calea Șerban Vodă.

Sosirea în Sectorul 4 a uneia dintre cele mai inovatoare companii, simbol al succesului tehnologic, confirmă direcția bună pe care comunitatea noastră a ales-o în ultimii ani. Aceea a investițiilor masive în infrastructura rutieră, a creșterii economice, a dezvoltării inteligente a orașului, mizând pe folosirea tehnologiilor inovative pentru a ne îmbunătăți viața și pentru a proteja mediul, așa cum prevede noul Bauhaus European, proiect lansat în urmă cu două săptămâni de Comisia Europeană.

Acestea aduc plus valoare la bugetul local, crează locuri de muncă bune și foarte bine plătite, lucru care, în definitiv, înseamnă dezvoltare pentru Sectorul 4”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Tesla Motors România este numele diviziei locale a companiei controlate de Elon Musk şi a fost înfiinţată în luna ianuarie a acestui an. Primul birou al Tesla este în proiectul de birouri Central Business Park de pe Calea Şerban Vodă din Bucureşti.

Tesla în București: stație de încărcare și în Capitală

La începutul lunii ianuarie Tesla a actualizat lista oraşelor unde va construi staţii de tip Supercharger. Prima staţie ar urma să fie gata în primul trimestru al acestui an în Timişoara, potrivit planului Tesla. În trimestrul al doilea Tesla are în plan să deschidă staţii de încărcare şi în Sibiu, Piteşti şi Bucureşti. Iniţial compania condusă de Elon Musk avea planuri de a construi staţii pentru superchargere în Craiova, Bucureşti şi Brăila, conform zf.ro.

Tesla deja a deschis în Bulgaria la Plovdiv o staţie Supercharger, dar şi în Serbia, iar în Ungaria deja sunt şapte funcţionale.

Elon Musk, cel care deține compania Tesla, a devenit la începutul anului 2021 cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 185 de miliarde de dolari.

Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250%. Până acum clienţii comandau online maşinile care sunt livrate în România.

România are în prezent cel mai „agresiv” plan pentru maşini electrice, oferind o subvenţie de 10.000 de euro.

 

Cookies