Tesla aduce în București ultima apariție în luna septembrie. Noul Model Y se poate vedea într-un mall din Capitală

03 sept. 2021
126 Afișari
Tesla aduce în București ultima apariție în luna septembrie. Noul Model Y se poate vedea într-un mall din Capitală
Tesla aduce în București ultima apariție în luna septembrie. Noul Model Y se poate vedea într-un mall

Producătorul de mașini electrice Tesla, care și-a deschis deja un sediu în Capitală, aduce în București ultima apariție sa apariție în luna septembrie. Noul Model Y se poate vedea în Promenada Mall și prețul de pornire pleacă de la vreo 63.000 de euro aproape.

Producătorul de mașini Tesla a aduce în luna septembrie gama sa completă de vehicule electrice în București, asta după ce face disponibil din această lună și ultma apariție, Model Y, în România. Compania și-a deschis încă din luna mai un site oficial în română și un showroom în Capitală.

Tesla intră în serios pe piața din România

Momentan, doar Model 3 este disponibil în România. Mai mult, service-ul va fi deschis până la finalul acestui an. Modelul Y va putea fi cumpărat din această lună și în România, fiind crossoverul gamei de mașini realizate de miliardarul Elon Musk.

Mașina, expusă în Promenada Mall

Model Y, noua mașină, este expusă în aceste zile în Mall Promenada din București. Vehiculul are un preţ de pornire de 62.990 de euro, sau 53.857 de euro dacă se ia în calcul programul și Rabla Plus. Privind specificațiile tehnice, mașina are o autonomie de 507 km conform normelor WLTP şi este echipată cu un filtru HEPA pentru habitaclu, explică ZF.

La jumătatea lunii mai a acestui an a fost deschis site-ul oficial al companiei și un showroom în Promenada Mall, adică o mașină expusă acolo și un infodesk. De luni, persoanele interesate pot realiza un test drive cu aceste vehicule electrice. Până una alta Model 3 este disponibil în România pentru vânzare. Compania a deschis la mijlocul lunii mai site-ul oficial al companiei în limba română şi showroomul din mallul Promenada, iar începând de luni cei interesaţi pot efectua inclusiv test drive cu maşinile Tesla. Momentan doar Model 3 este disponibil în România oficial.

Tesla vinde doar maşini noi și numai prin intermediul reţelei proprii, fără intermediari. Preţul de pornire pentru un Model 3 începe de la 42.990 de euro, ajungând prin Rabla Plus la puțin peste 30.000 de euro. Livrările pentru Model 3 vor începe din septembrie 2021, iar în 2022 pentru Model S şi Model X.

Service-ul Tesla se deschide până la finalul anului

Mai mult, până la finalul anului service-ul Tesla din Bucureşti se va deschide și va oferi proprietarilor de Tesla acces la un service rapid pentru vehiculele lor. Echipa Tesla de Service Mobil acoperă nevoile iniţiale de service odată cu demararea livrărilor. Cel mai probabil service-ul va fi amplasat în zona Pipera.

Românii sunt din ce în ce mai interesați de mașinile electrice, după ce anul trecut s-au înmatriculat peste 60 de maşini Tesla. Totuși, acestea nu au beneficiat de prima de 10.000 de euro din cadrul Rabla Plus în 2020. Pe plan local sunt înmatriculate în total peste 350 de maşini Tesla în România.

Cookies