Teroriştii Cherif Kouachi si Amedy Coulibaly au discutat telefonic vineri cu ziaristii de la BFMTV

de:
10 ian. 2015
0 Afișari
Teroriştii Cherif Kouachi si Amedy Coulibaly au discutat telefonic vineri cu ziaristii de la BFMTV

Doi dintre teroristii care au fost ucisi vineri de fortele speciale franceze au discutat telefonic, in cursul diminetii, cu postul de televiziune BFMTV, care nu a difuzat informatia pana la finalul crizei ostaticilor. Cei doi au revendicat actiunile teroriste iar unul dintre ei a afirmat ca acestea au fost sincronizate.

Unul dintre ucigasii de la Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, contactat telefonic vineri dimineata de BFMTV, afirma ca este finantat de catre imamul Anwar al Awlaki si care are o misiune din partea „Al Qaida din Yemen”. „Suntem aparatorii profetului”, a spus el. Potrivit AFP, citat de Hotnews, imamul american de origine yemenita Anwar Al-Awlaki a fost ucis de o racheta lansata de o drona americana in 2011.

Chérif Kouachi afirma, in acest interviu, ca ziaristii de la Charlie Hebdo pe care i-a ucis miercuri nu erau civili, ci „tinte”. Acesta a sustinut ca nu vrea sa omoare femei si copii, asa cum procedeaza occidentalii in Irak si in Afghanistan.

Amedy Coulibaly, teroristul de la Porte de Vincennes, a sunat la BFMTV in jurul orei 15,00, in timpul luarii de ostatici. Acesta a afirmat ca s-a „sincronizat” cu ucigasii de la Charlie: „Ei, Charlie Hebdo, eu politistii”, a spus Amedy Coulibaly. Amedy Coulibaly a mai declarat pentru BFMTV ca apartine gruparii Statul Islamic.

Vezi aici: Cea mai clară înregistrare cu intervenţia forţelor de ordine franceze. VIDEO

Coulibaly si-a explicat gestul de a ataca un magazin evreiesc prin faptul ca vrea sa apere musulmanii oprimati, in special cei din Palestina. Astfel, a decis sa atace „Hyper Cacher” deoarece viza „evrei”.

Interviul cu Cherif Kouachi:

Interviul cu Amedy Coulibaly:

Cookies