Acţiuni de amplare pentru găsirea teroriştilor care au atacat Charlie Hebdo

de:
08 ian. 2015
2 afișări
Acţiuni de amplare pentru găsirea teroriştilor care au atacat Charlie Hebdo

UPDATE 22.34: Operatiunea din Longpont pare sa se apropie de final, transmite corespondentul Le Figaro. Potrivit acestuia, cele circa 30 de vehicule ale fortelor de ordine care au venit in Longpont la inceputul serii par pe punctul de a parasi localitatea.

UPDATE 20.04: Ministrul de Interne a anuntat ca 9 persoane sunt arestate, informează Hotnews.ro.

UPDATE  19.55: Reporterul Le Monde la fata locului transmite ca ziaristii au fost indepartati de fortele de ordine, iar in zona au venit intariri numeroase. Tensiunea creste in zona unde se fac cautari

UPDATE 17:30 – Nivel maxim de alertă în nordul Franţei, unde s-ar afla autorii atacului contra Charlie Hebdo

Autorităţile franceze au instituit nivelul maxim de alertă în zona din nordul Franţei unde s-ar afla autorii atacului terorist comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo. Forţele de ordine au fost mobilizate masiv în regiunea Picardie, unde au loc percheziţii în mai multe localităţi, scrie Mediafax.ro, citând Le Parisien și Le Figaro. Zona de căutare este în jurul localităţii Crépy-en-Valois.

Iniţial, surse citate de France3 afirmau că suspecţii s-au baricadat într-o casă din Crépy-en-Valois, dar extinderea zonei de căutare contrazice aceste informaţii.

Cei doi barbati inarmati ar putea fi in padurea de langa Villers-Cotterets. Fotograful Daily Telegraph, Heathcliffe O’Malley, care se afla pe drumul N2, in apropiere de satul Longpont, a discutat cu un barbat care l-a avertizat sa paraseasca un restaurant local deoarece urmeaza sa soseasca politia.
 Proprietarul restaurantului a afirmat ca i s-a spus ca „doi barbati inarmati se afla in padure”.

UPDATE 17:00 Potrivit Le Figaro, fortele de ordine au fost dispuse pe o zona extinsa de cautari (20 km pe 15 km), in jurul localitatii Crépy-en-Valois. RAID se afla la nordul acestei zone iar GIGN la sud.

Au fost găsite steaguri JIHADISTE și cocktailuri molotov în automobilul abandonat de teroriști.

Prefectura departamentului Oise a confirmat că o operaţiune de urmărire este în desfăşurare în localitate.

Teroriștii înarmați s-au baricadat într-o casă. Jandarmii au încercuit casa în care sunt teroriștii. O româncă, printre polițiștii care îi vânează te teroriști. 

Un important dispozitiv de securitate a fost stabilit în Crepy-en-Valois, în nordul Parisului. Zona este survolată de elicoptere, după ce teroriştii şi-au abandonat maşina între localităţile Villers-Cotterêts şi Crépy-en-Valois. Suspecţii ar putea fi baricadaţi într-o locuinţă din Oise, potrivit LeFigaro, citată de România Tv.

Plăcuţele de înmatriculare ale maşinii în care au fost văzuţi suspecţii sunt false. 

Potrivit Le Parisien, doi bărbaţi au fost reperaţi în cursul dimineţii pe RN 2 la Villers-Cotterêts (Aisne). Cei doi suspecţi circulau într-o maşină Renault Clio albă, cu plăcuţe de înmatriculare ascunse. Cei doi bărbaţi purtau cagule şi erau puternic înarmaţi.

Cei doi se îndreptau spre Paris.

Cookies