Termoficare de la soare, și în sectorul lui Negoiță, nu doar la Clotilde Armand. 50 de blocuri selectate să primească panouri fotovoltaice și pompe de căldură

15 dec. 2022
1298 afișări
Termoficare de la soare, și în sectorul lui Negoiță, nu doar la Clotilde Armand. 50 de blocuri selectate să primească panouri fotovoltaice și pompe de căldură
Termoficare de la soare, și în sectorul lui Negoiță, nu doar la Clotilde Armand. 50 de blocuri selectate să primească panouri și pompe de căldură / Sursa foto: Robert Negoiță/ Facebook

50 de blocuri din Sectorul 3, selectate după criteriul reabilitării termice, ar urma să intre într-un program pilot pentru a folosi energie verde – regenerabilă. Proiectul presupune montarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură, ca sistem alternativ de producere a energiei din surse regenerabile.

Proiect pilot ”Consumă inteligent, utilizează energie verde” a fost adoptat, joi, 15 decembrie, de Consiliul Local al Sectorului 1 și va fi implementat pentru un număr de 50 de blocuri și locuințe din Sectorul 3, ce vor fi selectate dintre imobilele reabilitate termic. Scopul proiectului, despre care a scris și spotmedia.ro, este reducerea consumului energetic din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Ce alte beneficii vor avea blocurile selectate

Odată cu instalarea panourilor se vor schimba și lifturile pentru a fi modernizate, prin înlocuirea mecanismelor de acționare electrică a ascensoarelor. Totodată, se vor înlocui și corpurile de iluminat cu tehnologie LED pentru a le prelungi perioada de viață.

Finanțarea proiectului pilot va fi 90% din valoarea executării lucrărilor de intervenție, asigurată din fondurile locale și 10% din valoarea executării lucrărilor, asigurată din fondul de reparații al asociației de proprietari.

 

Prima administrație care vrea să introducă energia alternativă, Primăria Sectorului 1

În sectorul 1 Consiliul local a decis să reducă propunerea primarului Clotilde Armand. Consiliul Local Sector 1 a hotărât în 24 octombrie 2022 că doar două blocuri din această zonă administrativă vor intra în programul „Termoficare de la Soare„.

”Asta după șase luni de încercări să îi convingem că este necesar, după recomandările comisarului european pentru energie și după recomandarea specialiștilor în domeniu. Printr-un amendament promovat de PNL, întregul program a fost redus la un simplu proiect -pilot pentru doar 2 (două!) blocuri, în condițiile în care aproximativ 130 de asociații de proprietari și-au dat acordul (au semnat deja contractele de mandat) să intre în programul „Termoficare de la Soare”.”, a acuzat aceasta.

Termoficare de la Soare” ar urma să se introducă în blocuri din cartierul Aviației și presupune încălzirea în sezonul rece a locuințelor din blocurile reabilitate termic și furnizarea de apă caldă menajeră pe toată perioada anului prin intermediul pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies