”Termoficare de la soare”. 2.400 de apartamente, încălzite cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură. Orice bloc din Sectorul 1 se poate înscrie în program

06 apr. 2022
956 Afișari
”Termoficare de la soare”. 2.400 de apartamente, încălzite cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură. Orice bloc din Sectorul 1 se poate înscrie în program

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunță că programul pilot ”Termoficare de la soare” va fi extins în Sectorul 1 și va ajunge la finalul anului 2022 să deservească 2.400 de apartamente.

„Am decis extinderea programului pilot “Termoficare de la Soare” în toate cartierele din Sectorul 1, având în vedere numărul mare de cereri din partea locuitorilor.”, menționează aceasta.

Edilul precizează că sesiunea de înscrieri în program este deschisă pentru orice asociație de bloc unde a fost efectuată reabilitarea termică.

Proiectul fost lansat în luna decembrie 2021 pentru blocurile din Cartierul Aviației care, fiind capăt de rețea, înregistrează cele mai multe avarii şi întreruperi de furnizare și prezintă cele mai multe dificultăți tehnice pentru livrarea agentului termic de către Termoenergetica SA.

Pe lângă blocurile din cartierul Aviației cu un total de 400 de apartamente pentru care s-au încheiat înscrierile în programul pilot în data de 10 ianuarie 2022, programul va fi extins în acest an pentru alte 2.000 de apartamente din celelalte cinci zone ale Sectorului 1 (câte 400 de apartamente pentru fiecare zonă). „Ceea ce înseamnă un total de 2.400 de apartamente din toate zonele Sectorului 1 care vor fi încălzite cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură până la sfârșitul anului 2022.”, a menționat Clotilde Armand.

Toate blocurile din Sectorul 1 care sunt reabilitate termic și în care există asociații de proprietari se pot înscrie în program, începând de astăzi, 6 aprilie 2022 pe adresa de e-mail registratură@primarias1.ro, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9 sau completând formularul online https://forms.gle/7WmtVL4LybXq1XDG6

 

Programul „Termoficare de la soare” reduce poluarea și tarifele la încălzire

În prezent, Capitala are o rețea de termoficare urbană extinsă (peste 950 de kilometri de rețea primară, alți peste 2.900 de kilometri de rețea secundară și peste 1.000 de puncte și module termice) moștenită din perioada comunistă, care la momentul actual oferă apă caldă și căldură cetățenilor sub parametrii necesari, cu importante avarii la rețea, rezultând costuri finale semnificative care sunt suportate de către cetățeni, spune primarul Sectorului 1.

La problemele specifice ale termoficării din București se adaugă criza energetică pe care toată Europa o traversează în prezent, adaugă ea.

„Programul “Termoficare de la soare” reprezintă o soluție ultramodernă implementată cu succes în toată lumea prin care sunt reduse substanțial poluarea și costurile cu încălzirea și apa caldă suportate de către populație și se asigură cetățenilor independență și stabilitate energetică. În anii 2023 și 2024, plănuim ca proiectul să fie continuat prin intermediul unui program multianual de montare a panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură în blocurile din Sectorul 1.”, încheie edilul Sectorului 1.

Cookies