Termoenergetica promite că, în sfârșit, se vor răci caloriferele în București. „Sezonul rece 2021-2022 s-a încheiat”, anunță fostul Radet

31 mart. 2022
1125 afișări
Termoenergetica promite că, în sfârșit, se vor răci caloriferele în București. „Sezonul rece 2021-2022 s-a încheiat
Termoenergetica promite că, în sfârșit, se vor răci caloriferele în București. 1Sezonul rece 2021-2022 s-a încheiat, anunță fostul Radet

Compania Municipala Termoenergetica (fostul Radet) a anunțat astăzi, 31 martie 2022, ca s-a ajuns la finalul perioadei de încălzire pentru sezonul 2021-2022. Această decizie a fost luată deoarece în ultimul timp, temperaturile au început să crească.

Termoenergetica anunță: Se vor răci caloriferele în București

CMTEB a informat, printr-un comunicat de presă, că din data de 31 martie 2022 se vor iniția procedurile de oprire a alimentării cu energie termică, a apartamentelor ce sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare din București.

Oprirea căldurii se va face în mod treptat. În primă fază se va reduce temperatura de livrare, mai apoi se va face închiderea instalațiilor către consumatori. Această tranziție se va resimți către consumatori pe parcursul a 72 de ore. Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile articolului 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice. Acesta prevede următoarele:

Oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20.00 –06.00.

Crește prețul gigacaloriei

Potrivit hotărârii ce a fost adoptată miercuri în ședința Consiliului General al Municipiului București, prețul pentru gigacalorie se va dubla în Capitală de la începutul lunii aprilie. Astfel că, bucureștenii vor da 330 de lei/Gcal , în loc de 140 de lei/Gcal, cât dădeau până acum. Acest proiect a fost adoptat cu 33 de voturi pentru, 19 împotrivă și o singură abținere.

Prețul gigacaloriei nu a mai fost majorat din anul 2011, pentru București. Acum, odată cu această majorata primăria Capitalei spune că prețul va fi comparabil cu cel al altor orașe din țară, precum:

  • Timișoara: 350 de lei/Gcal,
  • Oradea: 373 de lei/Gcal,
  • Constanța: 450 de lei/Gcal.

Prețurile mai sus prezentate, au fost institute în lunile ianuarie/februarie, astfel că orașele respective au plătit facturi mult mai mari decât bucureștenii în lunile de iarnă.

În Capitală, creșterea prețului la gigacalorie se va simți deocamdată mai puțin, pentru că am intrat în primăvară și în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii.
Rog bucureștenii să înțeleagă situația și îi asigur că n-am fi mărit acest preț dacă n-am fi fost obligați de realitățile economice, a declarat Nicușor Dan.

Cookies