Termoenergetica începe luni încărcarea cu apă a instalațiilor de energie termică. Ce sunt rugați bucureștenii să facă

20 sept. 2021
140 Afișari
Termoenergetica începe luni încărcarea cu apă a instalațiilor de energie termică. Ce sunt rugați bucureștenii să facă
DOCUMENTUL care arată dimensiunea crizei termoenergetice din iarna 2021. 25 de municipii cer ajutor financiar de la Guvern

Compania Municipală Termoenergetica București a anunțat că luni, 20 septembrie 2021, va începe o serie de operațiuni esențiale pentru rețeaua de termoficare din Capitală. În primul rând, va începe încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică, dar și testarea presiunii la instalațiile interioare.

Se apropie sezonul rece, iar Termoenergetica face primele pregătiri în acest sens. Compania Municipală ce se ocupă cu distribuirea agentului termic a anunțat că luni, 20 septembrie 2021, va începe două operațiuni esențiale pentru rețeaua termică a Capitalei.

Astfel, este vorba despre încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, precum și de efectuarea probelor de presiune la instalațiile interioare, potrivit postării realizate de Termoenergetica pe Facebook.

Ce rugăminte adresează Termoenergetica clienților săi

Compania ce distribuie agentul termic în Capitală îi roagă pe clienți să se asigure că lucrările efectuate la instalaţiile interioare din imobile vor fi încheiate în cel mai scurt timp posibil, pentru a evita astfel eventualele incidente ce pot apărea odată cu încărcarea acestora. Cele mai comune situații neplăcute ce pot apărea sunt inundaţiile în apartamente sau în subsolurile blocurilor.

Mai mult, Termoenergetica a anunțat că încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică va fi făcută treptat în toate sectoarele Municipiului București. Data exactă la care se va întâmpla acest lucru în fiecare zonă va fi însă afișată la scara fiecărui bloc.
Aceste acțiuni sunt necesare pentru pregătirea și asigurarea bunei funcționări a reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2021-2022.

Ce obligații legale au locatarii și în ce perioadă se pot face debranșări

Potrivit anunțului făcut de Termoenergetica, asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii, ce asigură alimentarea cu energie termică, sunt funcționale şi că lucrările din interiorul imobilelor sunt finalizate pentru a evita incidentele.

Data exactă de la care va începe furnizarea agentului termic pentru încălzire va fi anunţată doar după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr.337/ 2018.

Termoenergetica a anunțat de asemenea că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr. 651/27.07.2006, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

Cookies